banner333

banner309

05.03.2015, 08:45

KONUŞURKEN DUYAMAZSIN

Sanırım bu kez bırakmalı her şeyi elden. Müziği kapatmalı. En sevdiğimiz diziyi yarıda bırakmalı. Acı saplanmışken yüreğimize, acımızı dindiren ne varsa onu da bir kenara koymalı. Susmalı, sadece susmalı. Bir kez olsun dinlemeyi becerebilmeliyiz.
-Ben başkasını dinlemeyi sevmem- diyorsanız da kendinizi dinlemeli!

Binmişken bir otobüse, henüz varılacak yere varmadan otobüsü durdurmalı ve inmeli. Yabancı gözlerle, yaban olmayan bir şekilde seyretmeli etrafı. Etrafı, bir yere taraf olmadan seyreyleyebilmeli. Bir kez olsun, karşı tribünden izlemeli maçı.
Durmalı, evet durmalı. Netleşmesi için, görüntünün ve her şeyin. Puslu camlardan değil, göz aynasından da değil, gönül aynasından görebilmeli bir sefer de olsa.

Eline sığdırmak için her şeyi kucaklarken hepsinin avuçlarından dökülmesini bir kez olsun dikkate almalı. Birini alırken de -diğeri daha mı iyiydi- diye düşünmekten, elindekinin de değerinin hiç oluşunu bir kez olsun görmeli.
Filmlerdeki heyecanla izlenen bir sahnenin aynısını yaşamak için bir işe giriştiğinde, bekleneni göremeyince içinde oluşan o boşluğu bir kez olsun anlamlandırmak için durup bir düşünmeli.

Hangi kapıda duracağımızı ve açılmasa da beklememize değer bir kapı bulmak için yola koyulmalı.

İstek ve beklentilerimiz gerçekleşse de bir türlü o aradığımız kalıcı tad’ı bulamayışımızın bir nedeni olmalı diye çıkmışken yola, büyük şeylerde değil küçük ve basit olanlarda huzurun olduğunu görebilmeli.
Ey dost, bir kez olsun sadece duymak istediklerini değil, duyman gerekenleri duymayı istersen tüm meçhullerin malûm olacak. O vakit, bir şeyi ele almalı, müziğin tekrardan yavaşça sesini açmalı ve kaldığın yerden devam etmeli. Böylece belki aradığımız şeye ulaşamasak da neyi aradığımızı öğrenebiliriz.

Ne dersiniz, susmalı, durmalı mı, yoksa konuşurken hiçbir şey duymamaya, hiç soluk almadan koşmaya devam mı etmeli?

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49