banner333

banner309

Ygs Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2014 YGS Değerlendirme Toplantısı Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda başkanlığında Kız ve Teknik Meslek Lisesi’nde yapıldı.

Eğitim 10.04.2014, 09:32 10.04.2014, 09:35
Ygs Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
banner400
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2014 YGS Değerlendirme Toplantısı Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda başkanlığında Kız ve Teknik Meslek Lisesi’nde yapıldı.

Toplantıya Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş, Maarif Müfettişleri Başkanı Şahmettin Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Uluca, Şube Müdürleri İsmail Hayal, Murat Eskicioğlu, Abidin Merdan, Aynur Bilgin, İbrahim Taş, Rasim Alkaç, Nusret Bulut, Kemalettin Karabulut, Bülent Ağaç  ile ortaöğretim okul müdürleri katıldı.
Kız Meslek Lisesi Müdürü Onur Aydın’ın açılış konuşması ardından Gümüşhane’de yer alan ortaöğretim okullarının sunumları okul müdürleri tarafından yapıldı. Sunumlarda okulların YGS öncesi hazırlık, etüd çalışmaları, motivasyon seminerleri, ders başarı ortalamaları, istatistikler, 2013 ile yapılan sonuç kıyaslamaları ile önümüzdeki LYS öncesi yapılması gereken çalışmalar anlatıldı.
İlimizin YGS genel değerlendirmesi sunum şeklinde Ortaöğretim Şube Müdürü Murat Eskicioğlu tarafından yapıldı.
Eskicioğlu; “Dört ana başlıkta grafiklerimize bakılacak olursa Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik alanında Türkiye ortalamasının üstünde yer alırken sadece Sosyal Bilimler alanında çok az farkla ortalamanın altında bir başarı grafiğine sahibiz. Akademik liselerde Türk Telekom Fen Lisesi, Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi ve AFK Anadolu Lisesi, meslek liselerinde ise Sağlık Meslek Lisesi, Kanuni Ticaret Meslek Lisesi ile Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi ilk üç sırayı almışlardır” dedi.
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş; “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bilimin ışığı altında gençler yetiştirmek asli görevimiz ve hedefimizdir. İlimizim avantajı olarak Sayın Valimizin her zaman eğitimin yanında yer alması ve eğitime son derece önem vermesi gösterilebilir. İkinci avantaj olarak ilimizin küçük olması öğrencileri ve velilerini yakinen tanıma avantajıdır. Pansiyon öğrencilerinin varlığı onları gözlem altında tutmamız açısından önem arz etmektedir. Tek dezavantaj olarak ta edinilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesinde çekilen sıkıntıları gösterebiliriz. Ben şahsım ve Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü ailesi adına emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Vali Dr. Yusuf Mayda toplantının genel değerlendirme konuşmasında; “Önceki toplantılara bakılacak olursa okullarımızın kendilerine çizdikleri hedefleri çoğunlukla yakaladığını görmekteyiz. Aileler bu ilde eğitime çok önem vermekte ve okul ile olan ilişkilerini aksatmamaktadır. Görüldüğü üzere Türkçe’den çok iyi durumdayız. Sosyal alanda vasatın biraz üzerindeyiz. Matematik ve Fen Bilimleri alanında maalesef düşük bir seviyedeyiz. İlk üçte yer alan okullarımızı kutluyorum. Öğrencilerimiz kabiliyetleri alanında desteklenmelidir. Okul aile işbirliğinin artırılarak okullarımızın belirlenen hedefleri yakalama ve geçme noktasında idareci, öğretmen ve öğrenci açısından azami gayret bekliyoruz. Başarı için öğretmen ve öğrenci motivesi şarttır. Bu nedenle eğitim paydaşlarını gereken ölçüde motive etmeliyiz. Önümüzdeki LYS’de Gümüşhane olarak Türkiye sıralamasında güzel bir başarıyı bekliyor ve ümit ediyorum. Bu gayret ve çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49