banner333

banner309

09.05.2016, 09:37

DEMOKRASİMİ ŞİMDİ BUNUN ADI ?

 Bir insan var hayatımızda her şeyimiz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Avrupa Birliği Bakanımız, Baş Müzakerecimiz… Kısacası her şeyimiz olan bir liderimiz bir kardeşimiz, bir abimiz, bir küçüğümüz, bir büyüğümüz var başımızda.

   Öyle ki isteği ve arzusu dışında bir olay cereyan etmeye dursun güzel ülkemizde hemen yapanı ölümle cezalandırıyor. Altlarında ne var ne yok alıp görevden alıyor. Bu bir ülkenin başbakanı olsa ne yazar. Çünkü reisicumhuru biz seçtik, başbakanı o seçti.

   Bunun adı mı demokrasi oluyor. 7 Haziran genel seçimlerin de cumhur reisine bi dur dedi sen artık reis oldun. Sen kendi görev tanımın içinde kal dedi. Çizgilerin dışına taşma eğer taşarsan kurucu lideri olduğu her dönem oylarını artıran bir partiyi bu sefer tek başına ihtidar olmama gibi bir ceza veriyoruz. Dedik bunları bir nebze olsun kabuğuna çekildi de halk kasım ayında hocayı seçti. AKP seçende var evet ama hocanın oy oranı barajı geçen iki partinin oy oranından fazla.

  Hoca AKP yi tek başına hükümet kurmasını sağlayan kişi. Şimdi tulupta kovuldukları parti lideri rahmetli Erbakan Hoca yı eleştirdikleri suçladıkları hataları kusurları kendi yapan diktatör uzun adam oldu. Ve başarıyı göğüsleyen hocayı görevden alan bir nanköre dönüştü. Nerden geldiğini unutan bir, dostlarını yolda bırakan çıkarları için kimsenin gözünün yaşına bakmaz bir gaddara dönüştü. Mührü eline alana kadar halkçı aldıktan sonra paracı ya dönüştü.

   Şimdi hocaya yapılan ne onun geçtiği şu sürece bakacak olursak, yıllardır askeri darbelerle en büyük yaraları alan insanların desteleriyle reisicumhur olmuş bir zatı muhteremin gene aynı kesimin başbakan olarak seçtiği insana güç darbesi görevden alması vuku bulmuş. Bunun demokrasiyle bağdaştıra biliyor musunuz. Yahut demokrasi şeytan icadı diyen kesim için ahde vefa bunun neresi. Bunun adı darbe değil de ne? Bunun adı nankörlük değil de ne? Bunun adı yola çıktığı inşaları kuyusunu kazmak değil de ne? Ne peki bunun bunun bir adı olmalı, yahut yeni doğan bir şey ise bir ad koyalım ama demokrasi değil bundan eminiz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01