banner333

banner309

31.12.2014, 08:28

Çalışmayan Tablet Bilgisayarlar Ne İşe Yarar?

        Yıl  2012, Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi ve Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerine, Fatih projesi kapsamında tablet bilgisayarlar verilmiştir. AMAÇ, öğrencilerimizin derslerinde daha başarılı olmalarını sağlamak ve söz konusu programı, tablet bilgisayarlardan istifade etmektir.

                              ***

        Yıl 2014, Yerel yönetimler seçimi, 30 Marttan önce 568 tane tablet bilgisayarlar, dönemin valisi ve milli eğitim müdürü tarafından, diğer okullardaki öğrencilere dağıtılmıştır. AMAÇ yine ayı olup, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin bilgisayarlardan yararlanmasını sağlamaktır.

                             ***

          Bugüne kadar, yaklaşık, 3 yıl oldu. Öğrenciler okullarından mezun olacaklar, tablet bilgisayarların alt yapısı olmadığı için çalışmamaktadır. Şimdi öğrencilerin faydalanamayacağı tablet bilgisayarları hangi amaçla dağıttınız? Bilgisayarları dağıtan yetkili ve sorumlular, öğrencilerimiz bu bilgisayarlardan ne ölçüde yararlanıyorlar diye merak edip denetim yapmalarını hiç düşünmediler mi?

         Bu tablet bilgisayarlardan öğrencilerin yararlanması demek, öğrencilerin dershanelere veya özel ders almalarına  gerek kalmayacaktır demektir.

                    ***

      Birkaç defa bu konuyu gündeme getirdik. Her ne hikmetse yetkili ve sorumlulardan duyan olmadı. Aldığız bilgilere göre, “sisteme fazla yükleme olduğundan sistemin çöktüğü ifade edilmektedir.”

                 ***

      Gümüşhane milletvekilleri gazetelerde manşet manşet verilen haberlerde, “bütçeden en yüksek payın yüzde 22,3 ‘nün milli eğitime ayrıldığı ve katrilyonların, Gümüşhane’ye geleceği” belirtilmektedir.

        Sayın Gümüşhane milletvekilleri yine, 2014 yılı içinde aynı ezberleri, geçmiş yıllarda olduğu gibi tekrarlamamışlardır. AMA, ne hikmetse tablet bilgisayarların, 3 yıldır çalışması sağlanamamıştır.. Hem Gümüşhane’ye şu kadar ödenek gelmesini sağladık diyeceksiniz, hem de  okullarından öğrenciler mezun olacaklar halen tablet bilgisayarların alt yapısı olmadığı için çalışmadığını söyleyeceksiniz.

        Bari bu yıl söylemleriniz havada kalmasın, bu çocuklar bizim çocuklarımız. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır.Yetkililerde sorumluluklarının bilincine olmalıdırlar. Şu STK’lar ne iş yaparlar bilen var mı?

                    

      Sayın Aydın, yoksa tablet bilgisayarların çalışmasını istemeyen iç ve dış mihraklar mı var? Bu mihraklar mı engelleme yapıyorlar?

                              ***

        Yıl 1992, Gümüşhane’nin en büyük mahallesi, Hasan Bey Mahallesinde bulunan Aysın Rafet Ataç İlkokulu eğitim ve öğretime açılmış, yaklaşık 15 sene müstakil olarak eğitim ve öğretime devam eden bu okulumuz öğrencileri, mahallelerinde  okullarının olmaması nedeni ile halen ilimiz Karaer Mahallesinde 9 senedir çift öğretim yaparak  eğitime devam etmektedirler.

                  ***

        Her yıl milli eğitime ayrılan bütçedeki payının artması ve yüzde 22,3’lere çıkması Gümüşhane’de, Karaer Mahallesinde çift öğretim yaparak, eğitim ve öğretimini sürdüren yaklaşık, 850 öğrenciye, her ne hikmetse, 9 senedir yansımamıştır. Hasan Bey Mahallesinin öğrencileri ve velilerinin her gün Karaer Mahallesine gidip gelmeleri kader değildir. Çilelerine artık son verilmelidir. Bu ayıp ortadan kaldırılmalıdır.

                         ***

         Sayın Aydın, yoksa Hasanbey Mahallesinde de, Aysın Rafet Ataç İlkokulunun yapılmasını, 850 öğrencinin kendi mahallelerinde eğitim ve öğretime devam etmesini engelleyen iç ve dış mihraklar mı vardır?  Çalışmayan tablet bilgisayarlar ne işe yararlar?  3,12.2014

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01