banner333

banner309

18.02.2015, 08:39

ALTI BOŞ TUTARSIZ AÇIKLAMALAR-1

 Basında çıkan haberlerde, Ak-Partiye milletvekili aday adayı olanlar, yaptıkları açıklamaların, altını doldurmalı boş ve tutarsız birbirleri ile çelişen açıklamalar yapılmamalıdır. Efendim, “AKP’nin 2023 vizyonu varmış, kişi başına milli gelir, 25.bin dolar olacakmış, ekonomimiz Dünya’nın 10. büyük ekonomisi olacakmış, ülke zenginleşmiş, çağ atlamış masalları, ….vs. “diye gördükleri hayalleri gerçek zannetmektedirler. Keşke gerçek olsa da başkalarına gerek kalmasa..Y
                                       ***
    Ak-Parti, yaptığı algı yönetimi ile her zaman olduğu gibi, ortaya bir “yalan” atıyorlar, televizyonlar naklen, daha sonra saat başı, sonra havuz medyası ve onların yerli uzantıları anlata anlata, yalanı gerçek olduğuna önce kendileri inanıyorlar, sonrada halkı bu yalanlara inandırmaya çalışıyorlar. Sayın adaylarda bunlara öğle inanmış olacaklar ki, halen aynı şeyleri tekrarlamaya devam ediyorlar.
                                     ***
         Daha öncede yazmıştım. 2002’den önceki iktidarların yıllık kalkınma hızlarının ortalaması, %5,1’dir. Hani istikrar istikrar diyorlar ya, AKP’nin 13 yıllık tek başına iktidarları döneminde,  yıllık kalkınma hızı resmi rakamlara göre, %4,7’dir. Daha kalkınmada yüzde 5 ‘i bile yakalayamadılar.
 
       Biz ortalama kalkınma hızını %5 kabul edelim. Bu kalkınma hızı ile 2023’de, milli gelirin kişi başına 25. bin dolar, Dünya’nın 10. ekonomisi olması için aradan kaç senenin geçmesi gerektiğini vekillere sormuştum. Ya soruya cevap vereceksiniz, ya da aynı sakızı çiğnemeyeceksiniz. Şimdi aynı söylemleri tekrar eden aday adayları da, altı boş tutarsız açıklamalar yerine, önce söylemlerinin altını doldurmalıdırlar.
                                            ***
 
    2023’de milli gelirin kişi başına 25.bin dolar olması için, yıllık kalkınma hızının her yıl, ortalama %15 olması gerekir. Ayrıca diğer devletlerinde hiç kalkınmaması gerekir ki bu hedefi tutturabilesiniz. Bu da AKP’nin % 4,7 kalkınma hızı ile asla mümkün değildir. Aksini söylemek, aynı sakızı çiğnemeye devem etmeye benzer.
                                           ***
 
    Aralık 2014’de Sayın Erdoğan, ülkede kişi başına milli gelirin 10 bin 545 dolar olduğunu söylemişti. Sayın Davutoğlu, İki ay sonra, doların yükselmesi ile kişi başına milli gelirin, 19.bin dolara çıktığını belirtmiştir., 5 ay sonra, 30 bin dolara çıktığını söylerlerse kimse şaşırmasın. Çünkü dilin kemiği yok ki.
 
      Dünya’da üretmeyen, düşük kur ve yüksek faize dayalı tüketim ekonomisi ile kalkınan bir ülke görülmemiştir. Samanı ve canlı hayvanı varana kadar dışarıdan ithal eden ülkede büyüme ve kalkınma olur mu? Büyüyen ülkede, 22 milyon 184 bin kişi icralık olur mu? Büyüyen ülkede, işsizlik resmi rakamlara göre %10,7 olur mu? Büyüyen ülkede, 13 milyon insan yardıma muhtaç olur mu? Büyüyen ülkede, elektrik ve doğalgaza,  %9 zam yaparken emekliye, 2,33 zam reva görülür mü? Bu olsa olsa alınan borç paranın, milli gelire yansıtılması olur ki, o da hormonlu büyümedir.
                                ****
 
     Evet, ülkede sistemden beslenenler, at arabası dahi olmayıp şimdi  JİPLERE  binen yandaşlar ve     bakanların çocuklarının gemiciklerle, İSRAİL’e yaptıkları ticaretle  kalkındıkları büyüdükleri ve dört köşe oldukları doğrudur.  
 
    Kimse altı boş tutarsız aynı söylemleri tekrar ederek, ayakkabı ve çikolata kutularına dolarları koyanlarla, halkımızı aynı kefeye koymaya çalışmamalıdır. (Devam edecek)            27.02.2015                                                                
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49