banner333

banner309

31.12.2015, 21:47

2016 KİMDİR?

 2016 mutluluk, şans, kazanç, güzellik veya kötülük getirir mi?

*
Zamanı aylara, yıllara ayırmak yapay bir şeydir. Yılın başını nereye koyarsanız, orası olur. Her yılbaşında herkes aynı şeyleri söylüyor: Mutluluk, şans, kazanç, güzellik...vs. getirsin. Ben de her yıl aynı şeyleri söylüyorum ve diyorum ki, yeni yıl ne bir insandır ne başka şey; bu yüzden bir şey getirmez de götürmez de. 
*
İnsanın başına ne gelirse, ya kendinden ya da kendi gibilerden veya çevrenin fizik şartlarındandır.Yalnız sağlık ve ölüm, yani var etmek ve yok etmek O' nundur.
*
Allah, yaptıkları için Şeytana da insana da mühlet verdi. O mühlet mahşerdir.Mahşere kadar işlenen günahların cezası o güne kalacak.Yaptığın iyiliklerin sevabı da o güne kalacak.Yaptığın kötülük, kişiler tarafından kötülük olarak; iyilik de yine kişiler tarafından iyilik olarak sana döndürülebilir.Kötülük yapmadığından kötülük, iyilik yapmadığından da iyilik görebilirsin.Bunlar, kişilerin tamamen kendi tercihleridir.
*
Allah yarattığı hiç bir şeye, hiç bir kimseye kötülük, bela vermez.Hayır Hak'tan,şer Şeytandandır.Suçun cezası mühlet doluncadır.
*
Allah, evren gibi bir nimeti,aklı,hayatı tüm canlılara, özellikle insanlara sunmuş, ama insan bu büyük hediyeyi görmüyor da daha, Allah'tan ekmek, aş, iş, mal, mülk, başka iyilikler istiyor. O, her şeyi vermiş zaten, ortaya koymuş.Onları, sadece uzanıp almak sana düşüyor.Onu da Allah'tan istiyorsun.Bu dünya için değil, mahşer içindir dua, o büyük gün içindir dua.... Bu dünya için, ancak temennidir, ettiğimiz dualar...
*
Allah'tan bile istememizin boşuna olduğu şeyleri, yeni yıldan istemek nasıl bir psikolojidir? Kimdir bu "yeni yıl" dediğimiz?
*
Allah'ın gönderdiği Peygamberi dinle,Kuran'ı anlayarak oku, Allah'ın verdiği aklını kullan...Her şey sende başlar, sende biter. 
Elde etmek istediklerimiz, eğer olursa, ancak bizim gayretimizle olacaktır. İsteklerimiz, beklentilerimiz, dileklerimiz, ettiğimiz dualar ancak bir temennidir...

*
Herkese mutlu bir 2016 yılı temenni ediyorum.Selamlarımla.
Şahin Hüseyin Celep

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:10
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:27
Yatsı 21:00