banner333

banner309

Küçük Banyoları Daha Büyük Nasıl Gösterebiliriz?

Evlerimizde banyo alanlarımızın dar olması bizim için bir sorun olabilir. Çünkü banyo deyip geçmemek lazım ve banyoda dahi zaman geçirirken dar ve küçük bir alanda bulunmak yerine daha geniş ve ferah bir alanda banyo yapmak herhalde herkesin daha hoşuna gidecektir.

Yaşam 10.03.2021, 11:00
Küçük Banyoları Daha Büyük Nasıl Gösterebiliriz?
banner400

Evlerimizde banyo alanlarımızın dar olması bizim için bir sorun olabilir. Çünkü banyo deyip geçmemek lazım ve banyoda dahi zaman geçirirken dar ve küçük bir alanda bulunmak yerine daha geniş ve ferah bir alanda banyo yapmak herhalde herkesin daha hoşuna gidecektir. Ayrıca sadece ev sahipleri için değil. Aynı zamanda ev sahipleri, misafirlerine karşı da geniş ve güzel bir banyo sunmak isteyebilir. O halde birkaç basit yöntem ile küçük banyolarımızı daha büyük, daha geniş, daha ferah bir yapıya kavuşturabiliriz.

Küçük Banyoları Büyük Gösterme

Küçük alanlı mekanları daha da dar hale getirmemek ve geniş bir izlenime kavuşturmanın ilk yolu açık renklerden geçiyor. Banyonuzu dekore ederken koyu renklerden kaçının ve açık renklere yönelin. Özellikle duvarlarınız, beyaz ya da renklerin açık tonlarında olabilir. Koyu renkleri tercih etmek iste ortamın daha basık, daha dar görünmesine sebep olacaktır.

Duvarlarımızı açık renge boyatmamız nispeten daha kolay olsa da yer döşemesini değiştirerek daha açık bir yer döşemesine sahip olmak o kadar kolay değil. Eğer yer döşemesini değiştirecek imkanımız yoksa yine de çareler tükenmiş değil. Banyomuza alacağımız banyo halısının açık renkli olmasına dikkat ederek bu sorunu çözebiliriz.

Dar alanların en büyük sorunlarından bir tanesi de aydınlatma. Işığın az olduğu ortamlar olduklarından daha da dar göründüğü için aydınlatmaya da dikkat etmemiz şart. Banyolarımızda genelde pencere olmadığı, olsa da küçük bir adet olduğu için dışarıdan güneş ışığını almamız pek mümkün olmuyor. Bu sebeple aydınlatma ürünleri ile ortamın sorununu çözebiliriz. Tavan aydınlatması eğer banyomuzu yeterince aydınlatmıyorsa eğer duvarlarımızda da çeşitli aydınlatma ürünleri kullanarak aydınlatma sorununu çözerken bir yandan da dekoratif bir güzellik katmış oluruz.

Banyo Dekorasyonu

Aynalar ise küçük banyoların diğer kurtacıları arasında. Küçük banyolarınızda lavabo üstü için büyük ve geniş bir ayna kullanmak hem ortamdaki ışığın yayılmasını sağlar hem de yansıttığı banyo görüntüsü ile birlikte ortamın daha geniş ve ferah bir izlenime kavuşmasına imkan verir.

Banyonuzda eğer bir duş kabini var ise bunun da ortamın görünümünde önemli bir etkiye sahip olduğunu bilelim. Dar alana sahip banyolarda duş kabinleri için buzlu ya da desenli camlar tercih edilmemelidir. Bu tür camlarla duş alanı banyodan ayrılarak ortamın daha da küçük gözükmesine neden olunur. Bunun yerine şeffaf camlar kullanmak küçük banyolar için daha avantajlı olacaktır.

Son olarak banyolarda dağınıklıktan ve fazla eşyadan da uzak durmanın şart olduğunu belirtelim. Küçük banyolarımızda ne kadar az sayıda eşyayı barındırırsak o kadar fazla boş alan kalır. Bu sebeple banyoda mümkün olduğunca az sayıda eşyayı ortamda bulundurmalıyız. Mümkünse eğer tek bir dolapta banyo eşlarımızı düzenli olarak saklayabiliriz ve ortalıkta görünmemesini sağlayabiliriz. Ayrıca banyolarımızda dekoratif ürün kullanmak istiyorsak küçük ve sayıca fazla olanları değil, büyük ancak tek olanları tercih etmeliyiz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45