İntermodal Taşımacılık ile Güvende Hissedin

Yaşam 27.02.2023, 17:01 27.02.2023, 17:02
İntermodal Taşımacılık ile Güvende Hissedin

İntermodal Taşımacılık ile Güvende Hissedin

Günümüz dünyasında ticaret, küreselleşerek uluslararası bir hal almıştır. İhracat yapan her şirket, dünyanın dört bir tarafına ürün satışı yapar ve yaptığı ürünleri teslim etmek için güvenli bir taşıma yöntemi arar. Bu nedenle şirketler, güvenli ve hızlı taşıma yöntemlerinden biri olan intermodal taşımacılığa yönelebilir. Böylece ürünleri herhangi bir maddi zarara uğramadan, güvenle istedikleri noktaya ulaştırmış olurlar.

İntermodal Taşımacılık Nedir?

Sürekli gelişmekte olan uluslararası ticarette, en çok kullanılan taşıma yöntemlerinden birisi intermodal taşıma sistemidir. Bu tür taşımacılık, yük üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan en az iki farklı taşıma yolu kullanılarak yapılan bir taşıma şeklidir. Yükleriniz hangi araçta ise o araçta kalır. Değişen tek şey taşıma yöntemidir. Bu taşıma yöntemindeki amaç, ürünü en kısa sürede gideceği yere ulaşır. İntermodal lojistik sistemini tercih ettiğinizde hem yüksek performans elde eder hem de lojistik maliyetini en aza indirgeyebilirsiniz.

İntermodal taşımacılık, kombine taşımacılığın temelini oluşturur. Bu tür taşımacılık; deniz yolu, hava yolu, kara yolu, demir yolu taşıma türlerinin bir arada kullanıldığı bir taşımacılıktır. Bu taşıma yöntemi ile ürünleri dünyanın her yerine güvenli bir şekilde ulaştırabilirsiniz.

İntermodal Taşımacılık Özellikleri Nelerdir?

Ürünleri taşıma işlemi her firma için oldukça önemli bir konudur. Bu taşımacılık sayesinde ürünleriniz istediğiniz yere güvenle ulaşır. İntermodal taşımacılık, gelişen teknoloji, değişen beklenti ve talepler nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir ulaşım türüdür. Bütün taşıma yöntemlerinin bir araya geldiği bir sistemdir. Karma bir taşımacılık olan intermodal taşımacılık, şirketler için birçok fayda sağlar. Bu faydalar şu şekilde listelenebilir:

  • Ürünleriniz en kısa süre içinde ve en güvenilir şekilde gideceği yere ulaşır.
  • Doğaya karbondioksit salınımını %80 azaltır. Tam bir çevre dostudur.
  • Ürünleriniz taşınırken takip sistemi sayesinde rahatlıkla takibini yapabilirsiniz.
  • Eğer kara yolu ile taşımacılık yapılıyorsa yakıt seviyesini minimuma indirir.
  • Lojistik birimler arası değişim sırasında ürünlerin sık sık kontrol edilmesi sayesinde karşılaşılabilecek zararlar minimuma iner.
  • Diğer ulaşım türlerine göre düşük maliyetlidir. Bu da şirketinizin kar marjına pozitif yönde katkı sağlar.
  • Alternatif ulaşım türlerini kullanarak sınır kapılarında bekleme, hava şartları ve trafik yoğunluğu gibi olumsuzluklardan etkilenmeden ürününüz yerine ulaşır.
  • Ürününüz bir araçtan diğer araca geçerken hiçbir şekilde ürüne dokunulmuyor olması oldukça önemlidir.

İntermodal Taşımacılık Nasıl Yapılır?

Bu tür bir taşıma seçtiğiniz zaman değişen tek şey ulaşım şeklidir. Örneğin; ürün kara yolu ile yola çıkar. Belli bir süre gittikten sonra belli koşullar sağlanarak ulaşıma deniz yolu ile devam eder. Bu sırada ürün ve eşyaları taşıyan araç değişmez. Bu işlem sırasında hava yolu, deniz yolu, karayolu veya demiryolu da tercih edilir. Diğer taşımacılıklardan farklı kılan ürünlere sevkiyat sırasında temas edilmiyor olmasıdır. Bu hem ürünün güvenliği açısından hem hijyen açısından oldukça önemlidir.

Bu taşımacılık sisteminde ihtiyaçlarınız en iyi şekilde karşılanır. Yükleri indirme ve farklı bir araca bindirme olmadığı için zaman etkili bir şekilde kullanılır. Önceden planlanmış olan sistemde herhangi bir ulaştırma kaynaklı sorun yaşamazsınız. İntermodal taşımacılık avantajları içinde yer alan zamandan kazanma özelliğinin yanında çevre dostu olması da en fazla tercih edilen taşıma türü olmasını sağlar. Taşıma araçlarında; indirme boşaltma ya da araç değiştirme gibi süreçlerindeki yakıt tüketimi olmaz. bu da maliyet hesabı üzerinde olumlu etki yaratır.

İntermodal taşımacılık yapan firmalar arasında yer alan Sertrans'ı seçebilirsiniz. Sertrans ile ürünlerinizi istediğiniz yere tam zamanında, güvenli, sağlam ve hızlı bir şekilde ulaştırabilir, lojistik maliyetlerini minimuma çekebilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11