banner333

banner309

25.10.2022, 08:58

Ülkemize mahsus olaylar

Dünyanın başka bir ülkesinde olacağını sanmadığım olaylar ,trajediler ülkesi oldu ülkemiz .

Her gün haberlerde trafik yüzünden yaşanan kavgalar boks rinklerini aratmazken ,araçlarda bulunan baltalar ,kılıçlar, döner bıçakları ,sopalara yuh artık derken bazıları pompalı silahlar ile sanki savaşa gider durumda .

Beyzbol oynanmadığı halde en çok beyzbol sopası bizde satılıyormuş .

Sopanın üstünede " Haydar ,ilaç ,kas gevşetici ,cennetlik ,sela okutur ,eğitime destek vs ... " komik olduğu düşünülen isimler yazılıyor ve oldukçada satılıyor .

3. Dünya savaşı taşlarla sopalarla çıkarsa kesin biz galibiz şimdiden.
Bir de ilginç olaylar var ki sormayın, Ada’mın biri Antalyada yorgunluk çayı içmek için kahvenin birine giriyor tavşan kanı çayını tam içerken gökten pis şekilde prezervatif gelip lüp bardağın içine düşüyor.Adam bir daha çay içmeye de kahveye gitmeye de tövbe etmiştir sanırım.

Dava açacağını söylensede ,sonucu ne olursa olsun bu kişinin psikolojisi düzelmez bence .

Bu mide bulandırıcı komik olayın ,birde korkunç olanı var.

İstanbulda moto kurye yemek mi ? Başka iş için mi bilmem artık yolunda giderken pat diye yukardan önüne kesilmiş bir insan kafası düşüyor.

Madde bağımlısı sapık adam annesini öldürüp kafasını kesip sokağa atıyor .

Basına her ne kadar yasak gelsede sonunda herkes bir şekilde öğrendi bu olayı.

Peki o kuryenin yaşadığı travmadan kimse neden bahsetmiyor? Bence o kişi kolay kolay motora da binmez ya da her an gökten bir şey düşer diye yukarı bakmaktan motorunu düzgünce kullanamaz.

Bu kadar kolay bir şey mi bu yaşanan olay?


Apartmanın camlarından atlayıp intihar eden birçok olayı haberlerde tanık oluyoruz.

Peki şehrimizde Yeşiltepe Mahallesinde camdan intihar etmek için atlayan bir bayan, yolunda masumane giden birinin üstüne düşüyor!

İntihar etmek isteyen kurtuluyor, yoldan geçen ise şaka gibi ölüyor. Bu gibi travmatik olayları eğitimsiz cahil insanlar yapar diye de sakın ola düşünmeyin!

 

Galata kulesinden atlayıp ölen gencecik avukatımız da var. Antalya’ da balkon demirlerini kırıp ,önce annesini döven sonra da balkondan atlayan doktorumuz da var.

O mesleklere ülkemizde gelebilmek ne kadar da zor , ne kadar saygın meslekler bu gibi şiddet içeriğinde olup hem kendine hem en yakınına zarar verirken, hiç tanımadığı kişilere duygusuzca zarar vermesi çok kolay!


En zor şartlarda çalışan, ruh sağlığını en çok etkileyen iş polislik mesleğinde ,bir çok memurumuz cinnet geçirip karakolda arkadaşlarını öldürenleri mi ? Yoksa ailesini çoluğunu çocuğunu katledenleri mi ararsın bu ülkede!

Acı gerçek bir durum halkımızın psikolojisi hiç de iyi değil!

Patlayıcı bomba misali olmuş insanlar .Aynı sitede park yerinden komşusunun arabasını yakanı mı istersin ,ev sahibine kızıp oturduğu evi ateşe verip yakanımı ararsın!

Bu gün ise şehrimizde para yüzünden kuzeninin evini onlar uyurken evi ateşe verip akrabasını ailesiyle uykularında cayır cayır yakmaya çalışılırken Allah’tan komşuları uyandırıp ölümlerini engelliyor ama ev kullanılmaz hâl alıyor.


Ülkemizde bir bakış ,bir söz ya da bir duruş ölme sebebiniz.Paranız olup versenizde , vermesenizde olabiliyor bir saniyede.

Televizyon ve sinemalarda ki şiddet içerikli filmleri gayet doğal bir şeymiş gibi izleyip tepki vermeyen bir kitleden her şey beklenir.

Anne tarafından akrabamın başına gelen acı bir olayda olduğu gibi .

Parkta yürüyüş yaparken biri gelip senden sigara ister ,ama sen sigara kullanmadığını söylersin .Sigara dilencisinin bu söz hoşuna gitmez ve gencecik 20 yaşında çocuğu kalbinden şehrimizin göbeğinde Aydın Arat parkında bıçaklayıp öldürür .

Çoçuğun suçu o esnada parkta olmak ve sigara içmemek ne acı öyle değil mi ? Ya da evinin geçimini sağlamak için barlarda şarkı söylersin.

Ankarada kaliteli markalı mekana arkadaşlarıyla eğlenme adına gelen katiller gelir senden bir şarkı ister .

Bilmediğin bir şarkı yüzünden şarkıcı onur bardakla yüzü parçalanır şişeyle boynu kesilir .Bu olay Ankara'da oldu .Çalışanların ikisi çalışma bakanlığında ve Türkiye'nin en büyük savunma sanayisi TAI 'de mühendis olarak çalışan eli yüzü düzgün eğitimli ,paralı kişiler tarafından yapılıyor üstelik !

Yazıklar olsun diyorum, lanet olsun diyorum. Eskişehir de ise Ada'larda arkadaşımın kocası 5 yıl önce bir mekanda ceketin bana değdi sebebiyle çıkan kavga da ,kavgayı ayırmak için araya girip 17 yerinden bıçaklanarak öldürülüyor.

Keskin mahallesinde ise bir kadın “Hz Süleyman'ın kızıyım benim kanım kutsaldır” diyerek avukat oğlu ile insanları kandırıp parasını alıyor dehşet olan ise gelenlere benim kanım diyerek bardak bardak kan içirmesi çiftlik evinde ki banyosunda insanları kanla yıkatması!

O kadar kan insandan çıkması mümkün olamayacağı için çevrede ki kedi , köpek ,koyun vs hayvanları keserek katletmesi .

Bu cani kadına yanında çalışan 4 kişi yardım ediyor üstelik okumuş devletin avukatı olmuş oğluda müşteri buluyor ,yardım ediyor!

Ta ki ihbar üzerine ev basılıp , gerçekler gün yüzüne çıkana kadar .Korku evi çiftliğe ,kimler geldi de bu kanlardan bardak bardak içip banyoda kimler yıkandı ki garajda dünyanın en pahalı arabası lamborghini 'yi alacak kadar para getirdiler.

Tarihte kanlı kontes vardı genç kızları yardımcıları ile öldürüp onların kanıyla küvette banyo yapar ,genç güzel olacağını inanırdı .Bizim bayan ise kanlar içirip kısmetleriniz açılacak diyor ve günümüzde hâla buna inanıp sağlıklarını paralarıyla riske atıp bu caniliği yaptılar.

  Basit şeyler yüzünden kavga etmek ,dövmek , öldürmek ne kadar da kolay oldu .Aynı apartmanda ya da iş yerinde selam vermeyen ,suratsız ,tebessüm etmeyi suç gören kişiler arasında yaşar olduk .

Ne acı ki mutluluktan değil de , kin ve nefretten kötülükten besleniyor toplumun yüzde sekseni .Özür dilemeyi ayıp ya da korkaklık olarak gören bir toplumdan her an her şey beklenir .Sırf merak ettim öldürmek nasıl bir şey diyen ve parkta tanımadığı insanı öldüren mühendisimiz var .Deliler arasında azınlıkta kalmış durumdayız bir çoğumuz.


Sopa cennet çıkma deyip çocuklarını, eşini döven bir aile olursa çoçukluğunda sopayla büyüyen ,aile içinde kavganın eksik olmadığı bir ortamda büyüyen kişi elbette ki şiddette meyilli olacak .Çoçukluğunda hayvanları sevmeyen onlara zarar veren ,öldüren ,tecavüz eden kişiler kobay olarak masum canları kullanırken,ustalıklarını ise insanlar üzerinde kullanıyorlar acı gerçek .


Gerekli yasalar yapılmadığı müddetçe toplumda ki şiddet her gün daha da sudan sebepler yüzünden de artacak .Toplumda sevgi ve saygı da olmalı ,bu ikilinin olmadığı yerde ise suç ve ölüm vardır!

Rabbim yüreğimizden sevgiyi , merhameti almasın.Kötülerden ,canilerden bizleri korusun…

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09