banner333

banner309

24.12.2022, 09:26

Ulan Yankesiciler

Eskiden yükseğe bir ip gererlermiş.
Cambaz ipin üstünde yürürmüş…
Yankesiciler de insanların yukarıya bakması için, “cambaza bak cambaza” diye elleriyle yukarıyı gösterip milletin cebini, cüzdanını boşaltırlarmış. 

İkinci versiyonda cambazın gözlerini bağlar ipe çıkarırlarmış sonrada ipi keser cambaz öldü diye feryat ederlermiş. Millet cambazın başına toplanır  diğer taraftan da yankesiciler milletin evini soyar soğana çevirirmiş. 

Birileri milleti oyalamak için ah-ı mak-ı  nasıl evirip çevirip millete yutturmaya çalıştı.15 milyonlar 90 milyonlar havada uçuştu… 

Oğlum babam lafları dört duvarı  inletti… 

Sağ eliyle sağ kulağı kaşımak varken  sol elle kulak kaşımak nerenin adeti acaba… 

Altılı ganyana  döndü tabağı olmayan  masa… 

Gizli  gizli  başkasının evine pencereden  girmekte neyin nesi… 

Ulan Messi’nin bilek hareketlerinden daha kıvrak zekaya sahip bu sahtekarlar… 

Bütün bu cambazlıklarda neyin nesi.  Yoksa bu cambazlar yankesicilerle ortak mı çalışıyor, pastadan daha fazla pay kapmak için. 

Yakın çevremizde de cambazda çok yankesici de. Ve uluorta aynı hedefe yürüyorlar… 

Memleket dedin mi mangalda kül bırakmayanlar ; 

Memleketimizin yetiştirdiği evlatları görmezden gelerek ithal adaya bayılırlar… 

Baba evinden yetene danacık derler misali gayle  almayı bırak selamını bile almazlar. Çünkü kendileri gibi cambaz ararlar. 

Hastaneye lazım olan cihazları getirtmeyi bırak olanı bile gönderme yollarını ararlar. Ama kendilerine lazım oldun mu ortalığı ayağa kaldırırlar. Çünkü yankesicilerdir. 

Ama sorsan memleket sevdalısıdırlar. 

Memleketin sınırları peşkeş çekilir sesiniz çıkmaz… Ulan yoksa ortak mısınız? 

Memlekete gelen memura sahip çıkmayı bırak erkenden kaçması için yol gösteren cambazlar  yankesiciler, ulan siz ne ayaksınız… 

İki kelimeyi bir araya getirip konuşamayan zavallılar ellerine geçen küçücük bir gücü deve sanarak alçak dağları kendileri yarattı zannederler. 

Ah olan cambazlar ah ulan yankesiciler milleti kandırarak yine neyin peşindesiniz. 

Geceleri aç yatan var mı, 

 Ayağına ayakkabı alamayan var mı, 

 Hasta çaresiz , doktora gidemeyen var mı, 

Evinde içebileceği bir bardak suyu var mı, 

 Ulan cambazlar bunlardan haberiniz var mı? 

Devekuşu gibi yoksulla yalandan gülümseyerek iki fotoğraf çektir ondan sonra kafanı kuma göm. Ulan yankesiciler siz yok musunuz… 

Ulan üç harfli zincirciler sizi de unutmayacağız. Suyu üfleyerek için sonrada hiç bir şey olmamış gibi zammı basın. Unutmayın bu milletin ekmeğini yiyip sonrada ihanet edenlere  (hiç olmazsa kısa bir geriye dönün bakın) neler yaptığını unutmayın. Dışarıdaki uzantılarınıza yani yankesicilere su taşıyarak cambazlık yapıyorsunuz. 

Negri Negri ihanet şarkısını masum bir olaymış gibi alttan alta millete yedirmeye çalışan yedi karılı hürmüz bozuntusu senide yazdım. Çünkü sende cambazsın. Gece gündüz kandil sönmesin diye yankesicilere Güneşten ateş çalıyorsun.

 

Ulan soytarı sen kimsin ki devletin polisine hakaret edesin. Kani bozuk bilmem kimin dölü. Sende yankesicilere hizmet eden bir cambazsın. Senide yazdım...

Başında prof.  yazan cambazlar var. Hakarette sınır tanımayan meymenetsizler sizi de yazdım…Çünkü sizde yankesicilere çalışıyorsunuz…

Çocuk yüzlü şımarık şey. Ne ana sözü dinlersin ne de baba. Seni de yazdım. Sümela Manastırı 'ndaki hazine seni değil yankesicileri bekliyor çünkü sen cambazsın. Onların değirmenine su taşıyorsun.  

Menfaat için mevki, makam için çalmadık kapı ,parti, pırtı, dernek , vakıf bırakmayan cambazlar siz yine neyin peşindesiniz. 

Dedem diyeni ulan kala kala aha burada bir uçkur lastiği kaldı onu da alın bakalım daha neyini alacaksınız bu milletin

Cambazda siz, yankesicide siz, milleti soyanda siz, salağa yatan da siz. 

Ulan YAKESİCİLER sizin yatacak yeriniz yok. Hele bir yatmadan önce biraz düşünün de bakın . Tabi BÜYÜK yankesicilerden kendinizi koruya bilirseniz… 

ALLAH yankesicilerden bu milleti korusun. Âmin. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09