banner333

banner309

Torul’da Sertifika Heyecanı

Torul Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından çeşitli dallarda açılan kursların sona ermesi dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi.

Torul 04.06.2018, 09:00 12.06.2018, 09:06
Torul’da Sertifika Heyecanı
banner400

Torul Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından çeşitli dallarda açılan kursların sona ermesi dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Torul Kaymakamı Furkan Berber, Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Zengin, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Torul Kaymakamı Berber, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, bir ülkenin, bir milletin değerlerinin bu tür kurslarla ortaya çıktığını belirterek, “Hem ülke ekonomisine hem de kültürümüzün devamlılığını sağlamaya yönelik bu tür kurslarda vatandaşlarımız el emeği, göz nuru dökerek kültürümüzü devam ettirmektedir. Torul ilçemiz de bildiğimiz gibi en eski geçiş yerlerinden biridir. Burada da gördüğümüz gibi bir milletin sahip olmuş olduğu değerleri , onların yaktığı ağıtlardan, işlediği kilimlerden, motiflerden belli olur.Bu kursların hem ilçe ekonomisine hem de aile ekonomilerine katkı sağlayacak bir şekilde devamının sağlanması gerekir” diye konuştu.

“Öğrenmenin Yaşı Yoktur”

Torul Halk Eğitim Müdürü Mustafa Kurt da yaptığı konuşmada, öğrenmenin yaşı olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Özellikle Halk Eğitim Merkezlerinin düzenlemiş olduğu eğitim ve öğretim yatırımları ileriye yönelik, ekonomik bir yatırımdır. Bütün ev hanımlarının ekonomiye katkı sağlamaları demektir. İnsanların,i öğrendiklerini başkaları ile paylaşması ve bir uğraş ile meşgul olması, sağlıklı bir hayat için önemlidir. 2017-2018 öğretim yılı içerisinde ilçemiz genelinde bu güne kadar 32 branşta 80 kurs açılmış, bu kurslara 567 erken olmak üzere bin 163 kursiyer katılmıştır. Şu ana kadar tamamlanan kurslarımızdan 345 bayan, 398 erkek olmak üzere toplam 743 kursiyerimiz kurslarını başarıyla bitirerek kurs bitirme belgesi almıştır. Okuma-yazma seferberliği kapsamında ilçe genelinde yapılan alan taramalarında 71 vatandaşımız okuma-yazma kurslarına alınmış, şu ana kadar biten kurslarımızda 51 vatandaşımız okuma yazma sertifikası almaya hak kazanmıştır.”

Torul Şehit Tamer Özdemir Çok Programlı Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından Kaymakam Berber ile serginin açılışı gerçekleştirildi.

“Hayata Küsmedim”

Sergiyi gezen Torul Kaymakamı Berber, okuma-yazma kursuna katılan Budak köyünden Esengül Tonyalı’ya okuma-yazma sertifikasını vererek bir süre sohbet etti. Tonyalı, 12 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası yürüme engelli olduğunu, ancak hayattan küsmediğini belirterek, “Okuma yazma kursu açıldığını duyunca kursa katıldım ve okuma yazma öğrendim. Bu kursların devamı olursa da yine geleceğim” sözlerinden çok memnun kaldığını belirten Kaymakam Berber, herhangi bir ihtiyaç ve sorunu olması halinde mutlaka kendisine gelmesini söyledi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46