banner333

banner309

Torul Kalesinde Su Sevinci

Torul Kalesinde Yapılan Sondajda 113 Metrede İçme Suyu Bulundu

Torul 14.03.2018, 12:00
Torul Kalesinde Su Sevinci
banner400

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul Kalesi’nde içme suyu sorununu gidermek amacıyla yaptıkları sondaj çalışmalarının olumlu sonuçlandığını ve 113 metre derinlikte su bulunduğunu söyledi.

Köroğlu, yaptığı açıklamada, bulunan suyun 32 santimetrelik boruyu dolduracak ve günde 15 ton su olduğunu belirterek, “Kalemizde içme suyu sorunumuz vardı. Özel bir firmaya ait sondaj makinesiyle yaptığımız 15 günlük çalışma sonrası 113 metre derinlikte suya ulaşmış bulunmaktayız” dedi.

”Çok Sevindik”

Bulunan suyun kendilerini çok sevindirdiğini anlatan Başkan Köroğlu, şöyle devam etti: “Biz kalemize mutlaka içme suyu getirecektik. Ancak önceliğimiz hemen kalemizin giriş kısmındaki bir alanda sondaj çalışması yapmayı istedik ve iyi ki de denedik. Suyumuzu bulduk. Şimdi yapacağımız bir depoyla birlikte kalemizdeki tüm tesislere içme suyu vereceğiz.”

“240 Metre Yükseklik”

Kaleye yapılan 240 metre cam seyir terasından sonra çalışmaların devam edeceğini de belirten Başkan Köroğlu, “Torul Kalesi, Ortaçağda yapılan bir kale özelliğine sahip. Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı topraklarına katıldı, savunma ve gözetleme amacıyla kullanıldı. Kalemize yapılan cam seyir terası 240 metre yüksekliği ile Türkiye’deki örnekleri arasında en yükseklerden birisidir” dedi.

“Dolgu Çalışması Yapıldı”

Cam seyir terasının kalenin yukarısına kurulduğunu anlatan Başkan Köroğlu, “Bu bölge Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından B tipi mesire alanı ilan edildiği, daha sonra da temin edilen ödeneklerle ciddi bir kazı ve dolgu işlemi yaptık. Daha önceden bir metrekare bile düz alanı olmayan bölgeye 3 bin metrekareye ulaşan bir alan oluşturduk. Otopark çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu alan 5-6 bin metrekareye ulaşacak” açıklamasında bulundu.

“Torul Kalesinden Cam Seyir Terasına Merdiven”

Tarihi Torul kalesiyle ilgili projeyi de hayata geçirdiklerini ifade eden Köroğlu, “Projemiz şuanda koruma kurulunda. Terminal bölgesinden Kale’ye yürüme merdiveni, kalenin aslına uygun restorasyonu ve kaleden de cam seyir terasına yürüyüş merdivenleriyle birlikte bir tarafta teknolojinin harikası olan cam seyir terası, diğer tarafta da binlerce yıllık kalemizin turizme kazandırılması için uğraşlarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09