banner333

banner309

Şimdi Doğalgaz Sırası Torul’da

Torul Belediye Başkanı Köroğlu, İlçeye Doğalgaz Bağlanması İçin Harekete Geçti

Torul 10.09.2018, 15:13
Şimdi Doğalgaz Sırası Torul’da
banner400

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu Gümüşhane merkez ilçenin ardından Kelkit ve Şiran ilçelerinin de doğalgaza kavuştuğunu, sıranın Torul ilçesine geldiğini söyledi.

Köroğlu, 30 Mart 2014 tarihinde Torullu hemşerilerinin oyları ile belediye başkanı seçildiği günden itibaren ilçeye hizmet etmeye çalıştığını belirterek, “Bizi güzel İlçemize hizmet etmeye getiren hemşerilerimizi mahcup etmemek için elimizden gelen tüm gayretleri gösterdik. Torul’umuz için çalıştık. Hemşerilerimizi nasıl daha huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşatırız çabası içinde olduk. Hemşerilerimiz de bu yolda bizleri yalnız bırakmadı. Yaptığımız tüm yenilik ve hizmetleri destekleyerek ufkumuzu açtılar” dedi.

“Doğalgaz Bizim de Hayalimiz”

Gümüşhane merkez ilçeden sonra Kelkit ve Şiran ilçelerinin de doğalgaza kavuştuğunu anımsatan Başkan Köroğlu, şimdi sıranın Torul’da olduğunu söyledi.

Konumu itibariyle Torul ilçesinin gerek ulaşım gerekse tarihi ve doğal güzellikleri açısından Gümüşhane’nin önemli bir ilçesi olduğunu vurgulayan Başkan Köroğlu, şöyle devam etti: “Gümüşhane-Torul arasındaki 25 kilometrelik karayolu üzere başta İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) olmak üzere çok sayıda pestil ve köme üretim tesisleri gibi çok sayıda işletme yer almaktadır. Aynı zamanda bu yol güzergahı üzerinde Mescitli ve Harmancık köyleri de bulunmaktadır. Bu nedenle BOTAŞ’ın kriter olarak koyduğu abone sayısını rahatlıkla aşabileceğiz.”

“Doğalgaz Başvurusu İçin Büro Açacağız”

Yönetmelik gereği elektrik abone sayısının yüzde 60’ının doğalgaz abone müracaatı yapması gerektiğini belirten Başkan Köroğlu, “Bu rakam ise ilçemizde 2 bin başvuru gerektiriyor. Bu rakamı çok rahatlıkla bulabileceğiz. Başvurular için belediyemizde bir büro açacağız ve istenilen rakama ulaştığımızda ilçemize doğalgaz için gereken başvuruyu yapacağız. Bu yılın sonuna kadar abone sayısını tamamlayacağımızı umuyorum. Bu konuda hemşerilerimden destek bekliyorum, abone başvurularını yapmalarını istiyorum” dedi.

“Hava Kirliliği Ortadan Kalkacak”

Özellikle kış aylarında ısınma amaçlı kullanılan kömür ve odun nedeniyle ilçede aşırı hava kirliliği oluştuğunu da kaydeden Köroğlu, daha sonra şunları söyledi: “Temiz bir çevre ve hava kirliliği olmayan bir ilçe olmak bizim de hakkımızdır. Doğalgaz kullanımı ile birlikte yakıtta büyük ölçüde tasarruf sağlanacağı gerçeğini de unutmamak gerekiyor. Bu konuda hemşerilerimden, sivil toplum kuruluşlarından ve siyasi partilerden destek bekliyoruz. Hep birlikte daha modern ve daha çağdaş bir Torul için el ele vermemiz gerekiyor.”

“Tercihimiz Gümüşhane’deki Hattır”

Başkan Köroğlu, BOTAŞ tarafından 27 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen “Beşikdüzü OSB Doğalgaz Boru Hattı Yapımı” ihalesi sonrası haziran ayı sonundan itibaren ilgili firma tarafından 108,37 kilometre uzunluğundaki hat için Sarıtaş Yaylasından başlayan çalışmalar Cami Boğazı, Zigana Dağı ve Kadırga Yaylası üzerinden devam ettiğini hatırlatarak, “Ancak biz, Torul-Gümüşhane Karayolu güzergahında bulunan işletme ve tesisleri de dikkate alarak, ilçemize Gümüşhane üzerinden doğalgaz getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11