banner333

banner309

Karaca Mağarası Gelirinden Torul’a Yüzde 10 Pay

Gümüşhane İl Genel Meclisinin geçtiğimiz hafta başlayan Ağustos ayı toplantıları devam ediyor.

Torul 06.08.2013, 14:57
Karaca Mağarası Gelirinden Torul’a Yüzde 10 Pay
banner400
 İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantılarda bir önceki toplantıda komisyona gönderilen konular görüşüldü.


Torul ilçesi Cebeli köyünde bulunan Karaca Mağarasının gelirlerinin 
Torul İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporu Komisyon Başkanı Naim Ağaç okudu.

Ağaç, Gümüşhane'nin en etkili turizm kaynağı olan Karaca Mağarasını 2012 yılında 51 bin 837 kişinin ziyaret ettiğini, bu ziyaretlerden de 242 bin lira gelir elde edildiğini söyledi. Ağaç, mağaranın Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırlarında olması ve bu köy civarındaki altyapı hizmetlerinin ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kalitede ve yeterlilikte olmasının kaçınılmaz bir gerçek olduğundan hareketle komisyonun 2014 yılında başlamak üzere gelir ve gider hesapları çıkarılan mağaranın net gelirinin yüzde 10'unun Torul Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmasının komisyonca uygun mütalaa edildiğini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ise Karaca Mağarasının gelirleriyleTorul ilçesi başta olmak üzere tüm ilçelerde yapılan hizmetlere zaten pay ayrıldığını hatırlattı.

Yapılan oylama sonucunda mevcudun oy birliği ile Karaca Mağarasının net gelirinin yüzde 10'unun Torul Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca Akçakale köyüne yapılacak Hayvan İçmesuyu (HİS) Göleti işinin 2013 yılı ek yatırım programına alınması İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, Kelkitilçesine bağlı Çambaşı köyünün adının Yeşilpınar olarak değiştirilmesi hem İmar ve Bayındırlık hem de Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

Meclisin Ağustos maratonunun Çarşamba günü biteceğini belirten Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Geçit Köyü Köy Yerleşim Yeri Revizyon Planı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne binek otomobil alınması konularının görüşüleceğini ifade etti.

Yorumlar (1)
sait 11 yıl önce
Sayın Sekreteri Tebrik ederim. Doğruyu belirtmiş, fakat encümen üyeleri doğru yaptığınıza kanaat getirebiliyor musunuz. Kimlerin hakkını kimlere veriyorsunuz .İl bir bütündür. İldeki harcamalar bir yerde toplanır adilane bir bölüşüm sağlanır.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38