banner333

banner309

Gümüşhane'ye Dev Türk Bayrakğı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde cam seyir terasından sonra Torul Kalesi’ne dikilen dev Türk Bayrağı görenleri adeta büyülüyor. 10 metre eninde 15 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı 45 metre uzunlukta dikilen bayrak direğine yaklaşık üç saatlik çalışma sonrası dikildiği belirtildi.

Torul 20.05.2018, 13:37 12.06.2018, 09:08
Gümüşhane'ye Dev Türk Bayrakğı
banner400

Torul belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul Kalesi’nin ilçenin çılgın projesi olduğunu belirterek, “Torul Kalesi, bölgenin en önemli turizm destinasyonu olacağını söyledi.

Karaca Mağarası, Zigana Gümüşkayak Tesisleri, Limni Gölü Tabiat Parkı, Artabel Gölleri Tabiat Parkı, Altınpınar Limni Gölü gibi doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi kültürel değerlere de sahip olan Torul ilçesinin, kısa bir süre içerisinde Gümüşhane’nin turizm de odak noktası olacağını belirten Başkan Köroğlu, şunları kaydetti: “Torul Kalesi’ne yol yapımına başlanırken hiç kimse kalemizin bu duruma geleceğini düşünmüyordu. Kayalık alana sahip bölgeyi öncelikle insanların  rahatlıkla hareket edebileceği alan haline getirdik. Kurduğumuz cam seyir terası ile bir anda bölgenin odak noktası haline geldik. Günde yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği cam seyir terasımız ilçemize önemli bir canlılık getirdi.”

“Söz Verdik Diktik”

Torul Kalesine Gümüşhane’de eşi olmayan dev Türk Bayrağı dikecekleri sözünü çok önceden verdiklerini anımsatan Başkan Köroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bu sözümüzü de gerçekleştirdik. 45 metre yüksekliğindeki direğe 10 metre genişliğinde 15 metre uzunluğunda 150 metrekarelik bir bayrak astık. Hemen hemen her yerden görülen bu dev bayrağımız, cam seyir terası, Tuğrul Bey Otağından sonra ayrı bir heyecan getirdi. Sadece bununla kalmayıp, akşam karanlığından itibaren sabah aydınlanıncaya kadar kalemizin bulunduğu alanı rengarenk ışıklandırdık. Akşamları izleyenlere çok güzel bir görsellik oluşturuyor.”

“Yapacak Daha Çok İşimiz Var”

Torul Kalesi’nde yapacaklarının henüz tamamlanmadığını kaydeden Başkan Köroğlu, “Kalemize ayrıca Zipline’yi de yapacağız. Tahminen 880-890 metre kuşbakışı uzaklıkta ilçemizin Tuğrulbey Mahallesi’nde bulunan içme suyu depomuzun bulunduğu belediyemize ait alana kaleden çift hatlı bir Zipline yapacağız. İkinci planımız ise içme suyu depomuzun bulunduğu alandan, Tufaniye Mahallesi’nde bulunan ve B tipi mesire alanı olarak ilan edilen alana da ikinci bir Zipline hattı yapılacak” diye konuştu.

Başkan Köroğlu, Torul Kalesi’ne giden yolun asfaltlanmasında desteğini esirgemeyen Gümüşhane Valisi Okay Memiş’e, Türk Bayrağı dikiminde Gümüşhane Vali Yardımcısı ve Torul Kaymakam Vekili Ali Arıkan ile diğer çalışanlara teşekkür etti.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11