banner333

banner309

Gelecek Yıl Hedef 250 Bin Turist

Limni Gölü’nde sezon kapandı, 100 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Torul 05.12.2017, 15:07 05.12.2017, 08:35
Gelecek Yıl Hedef 250 Bin Turist
banner400

Limni Gölü’nde sezon kapandı, 100 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Zigana köyü sınırları içerisinde bulunan 1700 rakımlı Saronay Yaylası’ndaki Limni Gölü’nü bu yıl ziyaret eden 100 yerli ve yabancı turistle rekor kırdı. Limni Gölü işletmecisi Murat Eroğlu, gelecek yıl hedeflerinin ise 250 bin yerli ve yabancı turist olduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, 1999 yılında mesire yeri olarak ilan edilen Limni Gölü, ziyarete açıldığı tarihten itibaren çevresinde barındırdığı sarıçam ve ladin ağaçları, zengin florası ile ilk yıllardan itibaren bölgenin turizm merkezi haline geldi.
Gümüşhane’nin önemli turizm alanlarından biri haline gelen Limni Gölü için Çevre ve Orman Bakanlığı Gümüşhane İl Müdürlüğü tarafından Rehabilitasyon Projesi hazırlanmıştı. Bu proje kapsamında gölün ulaşım sorunu öncelikli olarak ele alınmış, parka gelecek olanlar için sosyal tesislerin inşaatı gerçekleştirilerek ilk etapta tuvalet ve çocuk oyun parkı kurulmuştu. Gölün su kaynağı güçlendirildi. Misafirlerin ihtiyacını karşılamak için 10 adet ek kamelya yapıldı.


“Bu İşin Öncüsü Valimiz Okay Memiş’tir”
Geçen süre içerisinde Gümüşhane Valiliği görevine geçen yıl atanan Okay Memiş’in, göle yaptığı ziyaret sonrası yeniden Gümüşhane’nin gündemine taşınan Limni Gölü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden sağlanan ödenekle, İl Özel İdaresi tarafından Zigana Köyü ile Limni Gölü arasındaki yol parke, Zigana Gümüşkayak Tesisleri ile Limni Gölü arasındaki yol ise beton yol yapılması sonucu göl tarihinde hiç görülmemiş ziyaretçi akınına uğradı. İşletmeci Murat Eroğlu, yeni yollarla birlikte çok güzel sezon geçirdiklerini söyledi.


“Nisan Ayında Sezonu Açtık”
Eroğlu, yaptığı açıklamada, Geçen yıl Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in olağanüstü ilgisi ile Limni Gölü’nün yolunun yapıldığını anımsatarak, “Biz de 15 Nisan Turizm Sezonu ile birlikte Limni Gölü Tabiat Parkı’nı yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açtık. Yolların yapılmış olması, zaten klima özelliğine sahip olan gölümüz çevre illerden ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı” dedi.


“Sezonu Kapattık”
Sezonun dün itibariyle bittiğini belirten Eroğlu, “Ancak sezonu kapattık. Çünkü yolumuzda çığ riski var. Bu riski ne Valiliğimiz ne de biz işletmeci olarak göze alamıyoruz. Ancak yine Valimiz Okay Memiş’in özverili çalışması ile birlikte önümüzdeki sezonla birlikte çığ riski olan yol güzergahında, edindiğimiz bilgiye göre 4 milyon liralık bir harcama ile çığ riski ortadan kaldırılacak. Bunun da gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Çığ riskinin ortadan kalkması ile birlikte biz de işletmeci olarak 4 mevsim Limni Gölü’nü ziyarete açık tutacağız” diye konuştu.


“Risk Alamayız”
Şu anda Limni Gölü’ndeki manzarayı merak ederek her türlü riski göz önüne alarak gelen ziyaretçilere gelecek kış mevsiminde herhangi bir risk yaşamadan gelebileceklerini ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti: “Limni Gölü yazın güzelliği yanı sıra kışın da çok güzel. Şu anda gölümüz buz tutmuş. Bunu duyan vatandaşlar bu güzel manzarayı görmeye, hatta göl üstündeki buzda kaymak istiyorlar. Ancak, risk alamadığımız için sezonu kapatıyoruz. Sabretsinler, gelecek kış bu manzarayı doya doya seyreder, buz tutmuş göl üzerinde rahatça kayabilecekler.”


“100 Bin Ziyaretçi Geldi”
Yolların yapılması ile birlikte yerli ve yabancı turist adeta bir patlama yaşandığını vurgulayan Eroğlu, “Geçen yıllara göre bu yıl gelen yerli ve yabancı turist sayımız 15-20 bin iken bu 5-6 kat artarak 100 bini buldu. Yollar yapılmadan önce gelen turist sayısı 10 bin, 15 bin, en fazla 20 bin oluyordu. Bu yıl özellikle Arap turist sayısında gözle görülür bir artış yaşadık. Buna en büyük etken yapılan yürüyüş parkurları, kamelya sayılarının artırılması, göl çevrelerindeki masaların artırılması, mevcut tuvalet ve lavaboların daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulması ve yeni kır evlerinin yapılması büyük etken oldu” şeklinde konuştu.


“Gelecek Yıl Hedef 250 Bin Yerli Ve Yabancı Turist”
İşletmeci Murat Eroğlu, yapılması planlanan yeni bir restoranın yanı sıra kır evlerinin de tamamlanması ile birlikte gelecek sezon 250 bin yerli ve yabancı turisttin Limni Gölüne geleceğine inandıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Şu durumda bile eğer buraya gelenler oluyorsa, gelecek yıl ısıtma sisteminin de yapılması, kış mevsiminde konaklamanın sağlanması ile birlikte bizleri çok daha güzel günler bekliyor. Altyapı sorunumuzun yüzde 80’i tamamlandı. Kalan yüzde 20’si de gelecek yıl tamamlanması ile birlikte Limni Gölü’nde insanlarımız belki de yer bulamayacaklar. “

“Vali Bey Olmasaydı Bu Yol Tamamlanmazdı”
Eroğlu, Limni Gölü için Gümüşhane Valisi Okay Memiş ile Milletvekilleri Cihat Pektaş ile Hacı Osman Akgül’ün büyük çaba gösterdiklerini de sözlerine ekleyerek, “Ben hem Sayın Valimize hem de Sayın Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Yıllardır bir çalışma yapılıyordu, ancak bir netice alınamıyordu. Sağ olsun yeni gelen Valimiz Sayın Okay Memiş’in çok büyük çabaları oldu. Bunun için ona sonsuz teşekkür ediyoruz. Vali Bey olmasaydı bu yol tamamlanmazdı. Milletvekillerimiz de sağ olsun onlar da çok büyük destek verdiler. Bir öncü gerekiyordu, bu öncü de Valimiz Sayın Okay Memiş oldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57