banner333

banner309

26.01.2016, 08:20

ŞU BİZİM DOĞALGAZ MESELESİ

 Kısa bir ayrılıştan sonra gazeteye uğradığım ilk gün, çalışanların doğalgaz faturalarının çok yüklü geldiğinden yakınmalarına tanık oldum. Hocam ne olur bu haftaki yazınızı doğalgaz la igili olarak yazın dediler. Neyi yazacağız?Yapılan yüksek zammı.. Bizde olur dedik. Ve araştırdık. Olayın aslı, düşlenen abone sayısına ulaşılmamış olması. Aradaki farkın paçayı ele veren abonelerden bağırta bağırta alınması. .Demokratik hukuk devletinde böyle şey olur mu? Oluyor İşte. Bazı siyasetçilerin İranla yapılacak olası bir savaşta İran ‘ın yanında yer alacaklarını büyük bir pişkinlikle söylemeleri gibi..
Uğruna epeyce mücadele verdiğimiz DOĞALGAZ maceramız yıllar öncesine dayanmış olsada ,neticede O na kavuşmanın mutluluğunu ve memnuniyetini yazılarımızda ve söylemlerimizde dile getirerek emeği geçenlere minnet duygularımızı ve teşekkürlerimizi sunmuştuk. Peki…Memnundukta şimdi neden şikayetçiyiz. Şikayetçiyiz çünkü elimizi verdiğimiz idareden kolumuzu kurtaramıyoruz . Bizi yakınıcı durumuna düşürenlerin biraz insaflı olması gerekiyor mu? Diye düşünmekte bilmem haksızmıyız. Sadece biz Gümüşhanelilermi. ? Hayır… Diğer iller de örneğin Bayburt ‘ta aynı durumdan şikayetçi. ..
Ülke genelinde, Doğalgaz zammı ile verilen haberlerde . “Doğalgaz zamları çıldırttı”,”Vatandaş faturaları ödememek için her yolu deniyor”,” “haram zıkkım olsun”
Gibi başlıklarla can yakan zam protesto ediliyor.
Yakınıyoruz. Çünkü,zammın gerekçesi Deli Dumrul kanunları ile benzerlik arz ediyorda ondan…
Efendim okuyanlar bilir. Zamanın behrinde bir ülkede Deli Dumrul diye bir zorba varmış. Bu zorba kanun filan dinlemezmiş. Tuttuğu köprü başında geçenden (1) akçe geçmiyenden zorla ( 2 )akçe alırmış..
Bizim doğalgaz şirketide tam olmasa bile buna benzer bir uygulama ile İl genelinde aylık tüketimin altına düşen Gaz mıktarını tüketilmesi gereken mıktara çıkartmak için aradaki fark yanı tüketilmeyen gazın parasınıda gariban tüketicilerin sırtına vurmuş. Ve zammın gerekçeside bu imiş. Buna ne derler? Gümüşhane tabiri ile . “Buyur buradan yak” Yakınmamızın sebebi ve cevabı bu..
Yav..Bizler yıllardır tekeden süt çıkarma misali bu sesiz vadinin sakinleri olarak vergiden muaf tutulmamızı savunurken dar gelirli yurttaşlar olarak yapılan bu zam için çok can yaktı ve acıttı diyoruz.
Bu satırların yazarı tasarruflu emekli iki nüfuslu bir kardeşiniz olarak,571.00 tl , evi mantolu başka bir tüketci 690.00 tl. ödediğini düşünecek olursanız bu zamma neden tepki gösterdiğimiz daha iyi anlaşılmış olacaktır…
Türkiyede en pahalı gazı tüketen Kentlerin başında Gümüşhane Ve Bayburt İl ‘leri geliyormuş.Ceza anlamına gelen bu yaptırım., inanılması zor ama , son seçimlerde iktidar partisine verilen rekor düzeydeki oyların bedeli olmasın? Diye de insanın aklına da gelmiyor deyil…

Genel ve yerel yöneticiler ve sayın vekiller ..Konuyla ilgileneceğinizi biliyorum. Yakınma vatandaş olarak bizim hakkımız. Çözümde sizlerin hakkı olsa gerek..Hadi göreyim sizi..
Netice itibarı ile “Şu Bizim Doğalgaz” dedik. Dediğimize lütfen bizi pişman ettirmeyiniz.
Sayın. AKSA.A.Ş. yetkilileri… Alınmayın ama sözüm sizlere……
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45