banner333

banner309

Yirmibeş Yıldır Bitmeyen Maç

Bu, yirmi beş yıldır aralıksız devam eden halı saha organizasyonunun hikayesidir. Kağıthane, Çeliktepe mahallesinde doksanlı yıllarda mahalle arkadaşlarının başlattığı halı saha maçı organizasyonu halen her cuma günü bir gelenek halinde oynanmaya devam ediyor.

Spor 02.02.2013, 22:39
Yirmibeş Yıldır Bitmeyen Maç
banner400

 Futbol sevdası ile bir gelenek haline gelmiş Cuma maçlarının ve buluşmalarının yirmi beş yılı aşkın süredir devam etmesi oldukça dikkat çekiyor.

Aralarında kurdukları takımlarında klasik olarak beyaz-kırmızı takım şeklinde maçlarını oynuyorlar. Mahalle içinde destek aldıkları esnafların desteği ile formalar ve malzemeler sağlıyorlar.


Sadece futbol değil

Başkanlığını Gümüşhaneli hemşehrimiz Abdullah TAŞKIN'ın yaptığı , Birlikspor ismini verdikleri gayri resmi takımları ile uzun yıllardır her hafta organize ettikleri halı saha maçlarının 1993 yılından bu yana aralıksız devam ettiğini belirten Güngör Çaputluoğlu “Daha önceden bazı abilerimizin başlattığı araklılarla devam eden organizasyonu 1993 yılında tekrar başlattık. Bu tarihten sonra hiç aralık vermeden maçlarımıza devam ediyoruz.

Bu sadece bir futbol maçı değil bu maçlar ve bir araya gelmeler sayesinde biz aramızda her türlü yardımlaşma ve sosyal organizasyonlar yapıyoruz.” diyor.

Güngör Çaputluoğlu

Her cuma








Yıllardır gelenek haline gelmiş halı saha maçları dışında düğünlerde, pikniklerde, hastalıkta ve birçok durumda bir araya gelen topluluk arasında sıkı dostluklar kurulmuş. Kendi aralarında bir başkan seçen ve bu şekilde organize olan topluluk her Cuma günü maç saatini iple çektiklerini belirtiyor. Kulüp başkanlığı görevini yürüten Abdullah Taşkın ”Eskiden kendi araçlarımızla toplanıp maça gidiyorduk.
Artık servis aracı tuttuk bu şekilde biraz daha fazla para veriyoruz. fakat giderken dertleşiyoruz. O gün bir sıkıntısı olan arkadaşımızla bir konuşuyoruz, şakalaşıyoruz her şey orada kalıyor.” şeklinde konuştu.





Yardımlaşma
Bir hastalık veya başka bir olay olduğunda dostlarının arkalarında olduğunu bildiklerini söyleyen Taşkın “ Mesela abim yoğun bakımdaydı. Kan lazımdı bir baktım bütün arkadaşlar gelmiş. Bunun gibi mutlu günlerde de düğünlerde takıları toplarız bir çember yapıp gidip Birlikspor adına takımızı takarız. Bu şekilde bizde bu aileyi bağlamış oluruz.” dedi. Bir kulüp olma ideali ile bir araya gelmediklerini belirten Çaputluoğlu “ Bu yirmi beş yılı aşkın süreç içerisinde birçok kulüp yöneticisi ile tanıştık.
Bende kulüp yöneticiliği yaptım. Biz donanım olarak birçok kulüpten daha iyi durumdayız. Fakat kulüp olunca beklentiler değişiyor biraz bunun için biz böyle bir şey hiçbir zaman istemedik.” diyor.

ABDULLAH TAŞKIN

Kaynak:www.buulkegazetesi.com






Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:10
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:27
Yatsı 21:00