banner333

banner309

Voleybol'da Play-off Başlıyor

Türkiye Erkekler Voleybol 2.lig, 7.grubu şampiyon olarak tamamlayan Gümüşsu Gümüşhanespor 1.lige yükselmek için play-off müsabakalarına katılacak.

Spor 22.02.2022, 13:45
Voleybol'da Play-off Başlıyor
banner400

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) açıkladığı yarı final takvimine göre temsilcimiz müsabakalarını Konya'da oynayacak.

TVF tarafından 2.ligdeki 8 grubunun birinci ve ikincilerinden oluşan 16 takım 4 gruba ayrıldı. Konya'da 2 grup ve Sivas'ta 2 grup 3 günlük dek devreli lig usulü turnuva maçları oynayacak. Müsabakalar sonunda gruplarda birinci ve ikinci olan 8 takım finale kalacak. Final müsabakaları ise 5-7 Mart tarihlerinde yapılacak.

Grubunu şampiyon olarak tamamlayan temsilcimiz Gümüşsu Gümüşhanespor Gençlik Spor Kulübü ise Karatay Kongre Merkezinde B grubunda mücadele edecek. İzmir Arkasspor, Çorum Belediyesi ve Yeni Mardin takımlarıyla karşılaşacak temsilcimiz ilk maçında 27 Şubat Pazar günü Çorum Belediyesi ile karşılaşacak.

Kulüp başkanı Necati Yılmaz, şu ana kadar devam ettirdikleri başarıyı plaf-off’larda da devam ettirerek 1.lige yükselme hedefinde olduklarını belirterek, müsabakalar için bu akşam takımın Konya’ya yola çıkacağını, önce hazırlık maçı ardından da maçların başlayacağını söyledi.

Gümüşhane’de voleybolun sevilen bir spor branşı olduğunu kaydeden Yılmaz, “Geçmişte kadın ve erkek takımları vardı. Ama istikrarlı bir yönetim olmadığı için saman alevi gibi parladı ve söndü. Bizim en büyük hedefimiz istikrar ve kurumsallaşma. Mali dengesini iyi oturtup har vurup harman savurmadan bu işi daha düzgün bir şekilde götürmek istiyoruz. Futbol kadar pahalı bir branş değil. Salon sporu olması nedeniyle ilgi de görüyor. Altyapısı da çok iyi. Özellikle Torul ilçesinde yetişen gençlerimizle altyapımızı iyi kuruyoruz. Finallerden sonra profesyonel takım tatile çıkacak. Önümüzdeki sezona kadar altyapı çalışmalarına devam edeceğiz. Takıma desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e teşekkür ediyoruz. Bu sadece Belediye’nin üzerine kalmaması herkesin sahiplenmesi lazım. Bu Gümüşhane’nin takımı. Takımın sloganı da “Sen Gümüşhanesin”dir. 1.lige çıkarsa takımı da Gümüşhanespor’un hem marka değerini yükseltmek hem de kurumsallaşmasın noktasında Gümüşhanespor’un voleybol şubesi olarak devam edeceğiz” dedi.

Hedeflerinin 1.lige yükselmek ve orada en az 3 sezon mücadele ederek ardından Efeler ligi olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu konuda bütün Gümüşhane’nin desteğine talip olduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09