banner333

banner309

Türkmen, CBI Başkanlığına Aday Oldu

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili hemşerimiz Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanlığına aday oldu.

Spor 18.05.2018, 21:21 12.06.2018, 09:08
Türkmen, CBI Başkanlığına Aday Oldu
banner400

26 Mayıs tarihinde İsviçre'nin Mendirisio şehrinde yapılacak olan Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısında, Mutlu Türkmen de başkan adayı olarak yarışacak. 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına eklenecek en güçlü branşlar arasında gösterilen Bocce'nin seçiminde başkanlık için 2 adayın yarışması bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi aktaran Türkmen, başkanlık için İtalyan Rosatti ve kendisinin resmi olarak adaylıklarını duyurduklarını belirterek, "Bocce İtalyanların geleneksel sporu. Bu disiplinde çok güçlüler. Ama son 10 yıla damgasını vuran ise her anlamıyla Türkiye olmuştur. Bu çıkışımızı CBI başkanlığına seçilerek taçlandırmak istiyoruz" dedi. 

Afrika ve Latin Amerika'dan blok destek 
Türkmen, genel kurula 50 civarında ülke delegesinin katılmasının beklendiğini ve özellikle Afrika ve Latin Amerika'dan gelecek blok destekle yeterli oya ulaşarak başkanlığa seçileceğine inandığını dile getirerek, "Üç dönemdir uluslararası federasyonların yönetimlerinde görev yapıyorum. Artık başkanlık için yarışmaya, dahası yarışı kazanmaya hazırım. Şu anda istifa eden başkan da İtalyan ve artık İtalyanların bu görevi başka bir ülkeye devretmelerinin zamanı geldi" diyerek sözlerini tamamladı. 

Mutlu Türkmen'in adaylık başvurusuna Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Olimpiyat Komitesi ve Dış İşleri Bakanlığı da destek verdi.

Mutlu Türkmen Kimdir?

1973 Şiran Arıtaş köyü doğumlu.
İlköğrenimine Arıtaş Köyü ilkokulunda başlayıp, son yılı ise Ankara Karşıyaka İlkokulunda tamamladı.Daha sonra sırasıyla Özel Yükseliş Lisesi Orta Kısmı ve Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesini tamamladı.
1997 yılında Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu.
2001 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Trafik Planlaması ve Uygulaması, 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim dallarından Yüksek Lisans dereceleri aldı.
2007 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri (Tefsir) anabilim dalından Doktora derecesi aldı. 2011 yılında ise Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim dalından ikinci doktora derecesini aldı.
30 Mart 2015 tarihinde Yüksek Öğretim Kurumundan Beden Eğitimi ve Spor alanında Bilim Doçenti unvanı aldı.
Türkmen, 1997-2010 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi’nde İngilizce Okutmanı olarak görev yaptı. 2010-2012 tarihleri arasında Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunda öğretim görevlisi ve 2012’den itibaren öğretim üyesi olarak görev üstlendi. Halen kuruluşundan beri aynı birimde Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Türkmen, 1984-1999 yılları arasında aktif olarak Taekwondo sporu yaptı ve çok sayıda ulusal-uluslararası turnuvada yarıştı. Türkiye’de ve Bosna-Hersek’te antrenörlük deneyimleri oldu.
Badminton Federasyonu, Halk Oyunları Federasyonu, Güreş Federasyonu, Üniversite Sporları Federasyonu, Herkes İçin Spor Federasyonu, Dans Federasyonu gibi çok sayıda ulusal federasyonda başta yönetim ve denetim kulları olmak üzere çeşitli kurullarda görevler üstlendi. 2007 yılında Badminton Milli Takım antrenörlüğü görevini üstlendi.
2005’teki kuruluşundan bugüne kadar Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’nun Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.
Halen Uluslararası Bocce Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Akdeniz Bocce Birliği Başkanı, Balkan Herkes İçin Spor Federasyonu Genel Sekreteri, vb. çok sayıda uluslararası spor teşkilatında üst düzey yönetim görevleri ifa etmektedir.
Bunların dışında Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Derneği Genel Sekreterliği, İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkan Yardımcılığı, vb. sivil toplum görevlerini de yürütmektedir.
İleri derecede İngilizce, orta derecede Arapça ve Fransızca bilen Türkmen, evli ve 1 çocuk babasıdır

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44