banner333

banner309

Torul Kazan Kaldırdı

Torullular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirmek amacı ile toplandı.

Siyaset 17.02.2014, 08:17 17.02.2014, 08:20
Torul Kazan Kaldırdı
banner400
 Torullular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirmek amacı ile toplandı.

Dernek binasında, iki bölüm halinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Ercan Çimen, Dernek Başkanı Niyazi Çakıcı ve dernek üyeleri katıldı.

Katılımcılar tarafından, Gümüşhane adının geçtiği her platformda Torul İlçesinin en yüksek seviyede katılım gerçekleştirdiği ifade edilen toplantıda, verilen bu katkıya karşın; kurum, kuruluş, dernek ve siyasi parti teşekküllerinde temsil oranı olarak hak ettiği noktada yerin alınamadığı kaydedildi. İl merkezinde yaşayan nüfusa bakıldığında İlçeler bazında Torul ve Kürtün İlçelerinin ilk sırada yer aldığı; şehrin ekonomik, sosyal ve siyasal yükünün paylaşıldığı belirtilirken, şehrin geleceğinin planlanmasında yeterince temsil hakkının alınamayışı masaya yatırıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda konuşan Dernek Başkanı Çakıcı, Gümüşhane’de faaliyet gösteren tek İlçe derneği olan Torullular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ‘ne bu güne kadar gelen herhangi bir siyasetçinin bulunmadığını belirterek, şehrin en stratejik noktasında bulunan Torul ve Kürtün insanının şehrin geleceği konusunda söyleyecek sözlerinin olduğunu söyledi. Hangi siyasi parti olursa olsun, seçime gidilen süreçte bu insanların yok sayılamayacağını kaydeden Çakıcı, “Anamızın ak sütü gibi bizlere helal olan kurum ve kuruluş yönetimlerinde, geleceğin planlandığı meclislerde temsil hakkımızı almak istiyoruz” diye konuştu.

Siyasi partiler tarafından ayrımcılığa tabi tutulduklarını kaydeden konuşmacılar; bölge insanlarının siyasi partilerde refüze edildiği, yönetim oluşumlarında bazı merkez köyler kadar yer alamadığı, bunun sonucunda da seçim sürecinde oyların Harşit’e atılabileceği söylemlerini dile getirdi.

AK Parti içerisinde Yusuf Özgün’den sonra temsil noktasında kafalarda soru işaretlerinin oluştuğuna dikkat çekilen toplantının ikinci bölümüne AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Ercan Çimen de katıldı.

Dernek üyeleri tarafından sert eleştirilere maruz kalan, geçtiğimiz günlerde teşekkül eden il yönetimi, basın ve sosyal medyada yer alan İl genel Meclisi ve Belediye Meclisi adayları üzerinden yapılan eleştirileri dinleyen Çimen, yapılan toplantının bir ilk olduğunu, insanlarımızın verdiği oyun hesabını sormasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yönetim listesinde kendisi için de sürprizlerin yer aldığını söyleyen Çimen, kendi İl Başkanlığı döneminde bu konuya hassasiyet gösterdiğini belirtti. Meclis üyelikleri konusunda şu an için kesinleşmiş hiçbir aday listesinin olmadığını kaydeden Çimen, “Bütün Gümüşhanelilerin güvencesi benim. Biz bu konuda gereken özeni göstereceğimize söz veriyorum. Bizlerin amacı gelişen Türkiye’ye den Gümüşhane’nin hakkı olananı da almak. Sizlerinde desteği ile modern bir şehirde, hep birlikte yaşamak için çalışıyoruz” dedi.

Gümüşhane’nin 50 Bin sınırını aşması için yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Çimen, “Bizim 50 Bin kriterini aşmamız için 1.500 kişiye ihtiyacımız var. Bu sınır aşıldığında 25 Belediye Meclis üyemiz olacak. Bizler bu çalışmaların gayretinde olurken başkaları Gümüşhane’nin büyümesinden korkuyor. Bu toplantıya katılmış olmaktan büyük mutluluk duydum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bu toplantıların en kısa sürede diğer siyasi parti temsilcilerinin de katılımı ile devam ettirileceği öğrenildi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46