banner333

banner309

“Siyaset Seviye Saygı ve Erdem Meselesidir”

İYİ Parti İl Genel Meclisi üyesi adayı Sonel Yaşar, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere bir hafta gibi kısa bir zaman kala siyasi gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Siyaset 25.03.2024, 00:35
“Siyaset Seviye Saygı ve Erdem Meselesidir”
banner400

İYİ Parti İl Genel Meclisi üyesi adayı Sonel Yaşar, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere bir hafta gibi kısa bir zaman kala siyasi gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

‘Siyasette en iyisi kadın eli’ sloganı ile yola çıktığını belirten Yaşar, Gümüşhane’de ilk ve tek kadın aday olma cesaretini gösterdiği için birçok kesim tarafından saygı ile karşılandığını belirtti. Saygı gösterenlerin yanı sıra rakip siyasi görüşte ki bazı kesimler tarafından da çirkin söylemlere maruz kaldığını belirten Yaşar, siyaset ve seçim yolunda önemli olan asıl şeyin, seviyeyi, saygıyı ve erdemi muhafaza edebilmek olduğuna vurgu yaptı.

Yaşar açıklamalarının devamında, “Toplumuzdaki her birey siyasal yaşam hakkında fikir yürütebilir, yöresinde var olan siyasetin sorunları hakkında konuşabilir, problemlerin çözümü için siyasetin kapısını aşındırabilir. Siyasetin doğrudan ya da dolaylı yollardan herkese dokunduğu ve herkesin hayatını etkilediği gerçeğinden hareketle ülkemizde bulunan iktidar ve muhalefet partileri temsilci ve taraftarlarının karşılıklı nezaket içerisinde bulunmaları toplumsal dinamikler ve toplumsal barış için son derece önemlidir” ifadelerine yer verdi.

“Son Derece Çirkin Söylemlere Maruz Kalıyorum”

Gümüşhane’de “siyasette kadın eli“, “en iyisi kadın eli” diyerek hizmet için yola çıktığını yineleyen Yaşar, “Hemşerilerimizin oylarına İYİ Parti İl Genel Meclisi Adayı sıfatı ile talip oldum. Kimilerine göre erkek egemen Türk siyasetinde talip olduğum hizmet pozisyonu için Gümüşhane’de ilk ve tek kadın aday olma cesaretini gösterdiğimden dolayı saygı ile karşılandım. Fakat aynı saygıyı bazı rakip siyasi düşüncelerden göremedim. Siyasi anlamda bir yola çıktığınızda o yolun sonunda her zaman zafer olmayabilir. Kaldı ki bütün siyasetçiler yolun sonu zafer olsun diye çıkarlar. Bu yolu yürürken farklı siyasi görüşten olanların tarafıma yapmış oldukları haksız eleştirilerden, ailem ve yakın çevremle ilgili olarak kurulan olumsuz cümlelerden, baskılardan ve dahi üstü kapalı "iyi düşünün, işiniz düşer yanıma gelirsiniz" gibi maruz kaldığım son derece çirkin söylemlerden rahatsız olduğumu sizlerle paylaşmak istedim” dedi.

“Türk Siyasetinde Bir şeyleri Değiştirme Çabamız Karşılık Bulacak”

Gümüşhane için canla başla çalışmaya devam edeceğinin altını çizen Yaşar, “Seçilecek adaylar, oy versin veya vermesin herkesin temsilcisi olduğunu bilmiyorlar galiba. Hizmeti sadece oy verenlere yapacaklar sanırım. İşte sırf bu kirli bakış açısını değiştirmek için mücadele gösteriyorum ve başaracağıma da inanıyorum. Ben gücümü Rabbimden cesaretimi kendimden desteği partimden ve sevenlerimden takdiri de Gümüşhane insanından alıyorum. Bu birilerini rahatsız etmiş olacak ki saygısızca algı çalışmaları yaparak beni aşağı çekmeye çalışıyorlar. Ben birileri gibi parti gücünün arkasına sığınarak değil, emeğimle, kapıları tek tek çalarak, insanları dinleyerek çalışmalarımı yapıyorum. Buradan bir kez daha sizlerle paylaşmak isterim ki İYİ Parti olarak vatandaşlarımızın oylarına hür ve müstakil bir şekilde talibiz. Duruşumuzla, davranışımızla, samimiyetimizle, gayretimizle Türk siyasetinde bir şeyleri değiştirme çabamızın halkımız nezdinde kabul göreceğine ve bu gayretin karşılığının da zaferle sonuçlanacağına inancımız tamdır. Bu vesile ile 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin Gümüşhane’miz adına kazançlı sonuçlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar (1)
Nurten tutcu. 1 ay önce
Hayırlı olsun Allah utandırmasın İnşAllah basarilarn daim olsun
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49