banner333

banner309

Çimen: Erbakan'nın İdealleri Siyasetin Şeref Umdeleridir

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Türkiye Cumhuriyeti’nin 54. Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ikinci vefat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Siyaset 26.02.2013, 14:28
Çimen: Erbakan'nın İdealleri Siyasetin Şeref Umdeleridir
banner400

 Ak Parti Gümüşhane İl Basın Bürosu tarafından gönderilen yazılı açıklamada Çimen; siyasi tarihimize mücadeleleri ile ruh veren şahsiyetlerin aziz hatıralarının asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Başkan Çimen mesajında, merhum Erbakan’ın Türk Siyasi hayatının son 50 yılına damga vurmuş çok önemli lider bir şahsiyet olduğunu belirterek; “Merhum Erbakan, çok partili siyasi hayatımızın en önemli aktörlerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır.” dedi.

Merhum Erbakan’ın milli ve demokratik siyasi değerlerimize dayanarak “Büyük Türkiye” idealine ömrünü adamış bir lider olarak siyasi mücadele verdiğini anımsatan Çimen, mesajında; “Bu büyük dava adamını rahmet ve minnetle anıyoruz. O’nun önderliğinde yürütülen siyasi anlayışın milletimiz nezdindeki değeri asla küçümsenemez. Merhum hocamızın, ülkemiz ve milletimiz için tahayyül ettiği büyük idealler, her siyasetçinin şerefle taşıması gereken umdeler olarak hep hatırlanacaktır. Bu açıdan merhum Başbakan Erbakan, Türk siyasetinde artık geri dönüşü olamayacak yeni bir anlayışı inşa etmeyi başarmış bir siyaset adamı olarak bilinecektir. Ruhu Şad, mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

 

ÇİMEN; 28 ŞUBAT KARA BİR LEKEDİR.

Milli Görüş Hareketi içerisinde yer alan toplumsal tabanın hassasiyetlerinin, milletin hassasiyetleri olarak kendileri için de değer taşıdığını belirten Çimen, “Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak yazılan 1997 yılındaki meşru siyasi iradeye dönük asker-sivil ittifakıyla sahnelenen darbe, post-modern darbe olarak adlandırılmış ve millet vicdanında izahı mümkün olmayan bir yara açmıştır. 28 Şubat post-modern darbesi olarak tarihe geçen bu utanç verici sürecin aktörleri şimdi adalet önünde hesap veriyorlar. Millete tuzak kuran hiçbir anlayışın başarı şansı yoktur. Meşru hükümeti yıpratmak için her türlü yolu mübah görenler mahşeri vicdanda ebediyyen mahkumdurlar. Geçmişte meşru bir hükümetin başbakanını Merhum Adnan Menderes’i eften püften bahanelerle insafsızca ölüme göndermekten dahi çekinmeyen malum zihniyetin bu topraklar üzerindeki nüfuzları AK Parti’nin sessiz devrim süreciyle bütünüyle kırılmıştır. Hükümetimizin ortaya koyduğu sözde değil, özde demokrat tavır, tüm darbe sevdalılarının karanlık emellerini bitirmiştir. Bu vesileyle milletin gönlünde taht kurmuş, Menderesler, Özallar, Erbakanlar hep hayırla hatırlanacak ve asla unutulmayacaktır. İşte bu siyasi geleneğin içinde inşa edilen AK Parti felsefesi milletimizin vicdanı olarak,millete hizmet yolunda azim ve kararlılıkla ilerlemektedir.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Çimen, Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından “Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anmak için düzenlenen programın kendileri içinde takdire şayan bir etkinlik olduğunu ifade ederek, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz etti.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27