banner333

banner309

CHP'li Ağaç; “Vakit Gitme Vakti”

Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç yaptığı açıklamada geçmişle kıyaslandığında AK Parti seçmeninde büyük bir kırılma yaşandığını iddia etti.

Siyaset 09.06.2018, 12:00 12.06.2018, 09:05
CHP'li Ağaç; “Vakit Gitme Vakti”
banner400

Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç yaptığı açıklamada geçmişle kıyaslandığında AK Parti seçmeninde büyük bir kırılma yaşandığını iddia etti.

Senelerdir istikrarlı bir şekilde AK Partiye oy veren, hatta bu alanda Türkiye’de ön sıralarda yer alan Gümüşhane’de AK Parti seçmeni başta olmak üzere tüm halkta dönüşüm yaşandığını dile getiren Ağaç, “İstikrarın bir türlü yakalanamadığını ve bu iktidarla da artık yakalanamayacağını gördü. Artık büyük ve köklü bir değişime hazırlanıyor. İktidar partisinin küçük ortağı MHP ise; düne kadar olmadık söz ve hakaretleri yaptıkları adaya şimdi utana sıkıla oy istiyor ama kendi tabanı ve seçmeni çok farklı düşünüyor” dedi.

“AKP’nin Adayları Mahcup Bir Şekilde Dolaşıyor”

AK Parti Milletvekili adaylarının kamuoyunun ve özellikle de kendi seçmenlerinin hayal kırıklığı ve tepkisi nedeni ile yanlarında çok az sayıda kişi ile adeta mahcup bir şekilde dolaştığını söyleyen Ağaç, “Geçmiş seçimlerde caddelerde sokaklarda çok fazla sayıda AKP’li giydirilmiş araç, pankart, poster görülürdü. Şimdi onun onda biri yok. AKP vekil adayları; reklam giydirmesi yapmaya yerli araç bulamadıkları için az sayıda 61 plakalı aracı kiralayarak giydirmiş ve caddelerin bir kaç yerine park ettirmiş vaziyette. AKP’li Belediye bu açığı AKP’ye sözde kiraladığı bilbordlar/raketler ve panolarla giderme telaşında” ifadelerini kullandı.

“Yalap Şalap Asfalt Çalışması Yapılıyor”

Köy ve mahalle yollarında yapılan çalışmaları seçim yatırımı olarak değerlendiren Ağaç, “Senelerdir ihmal edilmiş mahalle ve köy yollarına alel acele, yalap şalap asfalt çalışması yapılıyor. Daha şimdiden köylere fon kömürleri yığılmış, yardım kolileri ve erzak dağıtımına hız verilmiş. Muhtarlar başta olmak üzere ulaşabildikleri herkese ellerinden gelen her yöntemle, neredeyse oy için yalvarır durumdalar” diye konuştu.

Gümüşhane Valiliğini Eleştirdi

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık için Gümüşhane Valiliği tarafından düzenlenen iftar programına yönelik eleştirilerini dile getiren Ağaç, “Valilikçe; AKP’li bakan, iki AKP milletvekili ve tüm muhtarlardan oluşan bir gruba; üstelik seçimlere 18 gün kala bir iftar yemeği verildi ve muhalefetten kimse çağırılmadı. Oysa AKP Milletvekilleri de şuan vekil adaylarıdır ve bizim adaylardan hiç bir farkları yoktur” şeklinde konuştu.

Vekillere Yüklendi

AK Partinin seçim araçlarından “Cumhurbaşkanımızın emanetleri vekillerimize destek verin” çağrıları yapıldığına dikkat çeken Ağaç, “Oysa çalışan, iş yapan bir vekilin neden birinin emaneti olsun ve himayesine ihtiyaç duysun ki? Ne yaparsanız yapın; artık kimseyi korkutarak, sindirerek veya vaatlerle avutarak, parayla pulla, yardımlarla oy alamazsınız. Zamanınız doldu. Size bu milletin 16 yıldır üstelik büyük çoğunlukla tek başına verdiği kredi tükendi. Bir at bir meydanda 40 yıl oynamaz, gün gelir devran döner diyorduk ve o gün geldi. Sizler ve avaneleriniz hazırlanın; iktidarı kaybedeceksiniz. Bu ülke artık; ekonomik krizden, dış politika yanlışlarından, sadece göz boyamaya dönük algı yönetiminden, bu gerginlikten, bu adam kayırmacılığından, bu hukuksuzluktan ve adaletsizlikten, bu sadece kendi çıkarını öncelikleyen tutumlarınızdan bıktı, yoruldu” dedi.

“Hesap Sorulacak”

Herhangi bir usulsüzlüğe, yolsuzluğa ve suça bulaşmamış olanlardan yaşı dolanlar emekliliğe, diğerleri artık bir kenarda durmaya; bulaşanların ise; adil ve tarafsız yargı önünde hesap vermeye hazırlanmasını isteyen Ağaç, “Çünkü 24 Haziran, olmaz ise 8 Temmuz’da millet dip dalgası şeklinde büyük ve köklü bir değişikliğe oyları ile destek verecek ve arzuladığı ve hak ettiği huzur ve güvenin, ekonomik refahın, eşit ve adil refah paylaşımının önünü açacak. Buna inancımız ve milletimize güvenimiz tamdır” diye konuştu.

Ağaç sözlerini; “Hani diyorsunuz ya; Vakit Gümüşhane Vakti diye; yok beyler Vakit Gitme Vakti” ifadeleri ile tamamladı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46