banner333

banner309

Bedri Ağaç: AK Partiye Üye Olma Zorunluluğu İsteniyor

CHP İl Başkanı Bedri Ağaç işe alımlarda partizanlık yapıldığını söyledi.

Siyaset 03.01.2018, 14:00 03.01.2018, 08:52
Bedri Ağaç: AK Partiye Üye Olma Zorunluluğu İsteniyor
banner400

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç yayınladığı basın açıklaması ile işe alımlar başta olmak üzere, ihalelerde, imar uygulamalarında, kamu kurumlarının hizmet önceliklerinde ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ticari kuruluş ve esnafın ticari faaliyetlerinde ayrımcılık yapıldığını iddia etti.

Bu anlamda Gümüşhane’de yoğun bir partizanlık yapıldığını kaydeden Ağaç, “Haksızlık, adaletsizlik ve ayrımcılığın artık hat safhaya ulaşmış ve insanları canından bezdirmiş durumdadır” dedi.

Genelde ve yerelde iktidar olan AK Partinin Gümüşhane’de yeni istihdam yaratılmasına dönük yatırımlarda dişe dokunur bir mesafe alamadığını öne süren Ağaç, “Yeni, iş imkânları oluşturulamayınca, iş talepleri; ya az sayıda kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla, ya güvencesiz ve sendikasız asgari ücretlerle çalışılma zorunda olunan Taşeron sistemi ile ya İŞKUR ile geçici çalışmayla, ya da düşük ücretli geçici işçilik sistemi ile karşılanmaya çalışılıyor. Ancak bu tür işler için bile inanılmaz ölçüde iş başvurusu ve arayışı olunca; iş talepleri karşılanamayacak durumdadır.

Binlerce kişiye; siyasi destek veya oy karşılığı iş sözleri verildiğini iddia eden Ağaç, “Bu sözler, kadroların yetersizliği dolayısı ile büyük çoğunlukla tutulamadı ve tutulamıyor. Talepler o kadar çok ki, AKP’ye oy verdim hatta üye de oldum diyenlerin bile büyük çoğunluğuna; “Kusura bakma yapacağımız bir şey yok” denmek durumunda kalınıyor” ifadelerini kullandı.

Koza Altın Madenine işe alımlarda da AK Partiye üye olma zorunluluğu istendiğini duyduklarını söyleyen Ağaç, “İnsanların siyasi düşünceleri, görüşleri ve siyasi kimlikleri en temel demokratik ve insani hakkı ve özgürlüğüdür. Eğer; emeği ile alın teri ile bilgisi ve donanımı ile yani liyakati ile çalışmak isteyen, helalinden ekmek parasının peşinde koşan, geleceğini kurtarmak için ne iş olsa yaparım çaresizliğine düşerek iş arayan bir insana; git üye olduğun partiden istifa et, gel bizim partiye üye ol, seçimlerde de bize şu kadar oy getirme sözü ver, partiden referans getir deniyorsa; bu kelimenin tam anlamıyla ahlaksızlık ve alçaklıktır” dedi.

“Hadi Kuldan Utanmıyorsunuz, Allah’tan da mı Korkmuyorsunuz?” ifadeleri ile sorumluları göreve çağıran Ağaç, “Küçücük ilimizde bütün bu saçmalık, ayrımcılık ve partizanca bölücülük yaşanırken, insanlar emekleriyle ve açlıkla tehdit edilirken, torpil, tavassut ve kayırmacılık bu kadar tavan yapmışken; bu ilde gözetim, denetim sorumluluğu olanlar, yetkili ve etkililer, lüzumlu lüzumsuz her yerde toplumun önüne fırlayan sözde kanaat önderi, mütegallibe ve ekabir takımı; “haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” hadis-i Şerifi veya “Adalet Mülkün Temelidir” sözü sizin için bir anlam ifade etmiyor mu?” sorusunu sordu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09