banner333

banner309

37 yıl önce Belediyeyi Gümüşhaneliler sayesinde aldık

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, Gölcük Belediye Başkan Adayı Turan Dumlu, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve CHP İlçe Yönetimi geçtiğimiz gün Gölcük Gümüşhaneliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.

Siyaset 13.02.2014, 08:19 13.02.2014, 08:22
37 yıl önce Belediyeyi Gümüşhaneliler sayesinde aldık
banner400
 CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, Gölcük Belediye Başkan Adayı Turan Dumlu, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve CHP İlçe Yönetimi geçtiğimiz gün
Gölcük Gümüşhaneliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.

 

Ziyaret esnasında Tarhan ve Dumlu’ya CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve İlçe Yönetiminden çok sayıda isim eşlik etti. Ziyarette ilk olarak kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Temel Şahin, “Öncelikle geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Bizler bir kültür vakfıyız ve kimseye karşı ayrım yapmayız. Sizleri layığı ile karşılayabildiysek ne mutlu bizlere” dedi.

 

İŞERİ: GİDİŞATIMIZ SON DERECE KÖTÜ

Ardından söz alan CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, “Arkadaşlar öncelikle şunları dile getirmeliyim. CHP Gölcük Belediye Başkanlığını son aldığında ben on yaşındaydım. O zamanlar bizler Belediyeyi Gümüşhaneliler sayesinde aldık. Çünkü bu ilçeye Gürcülerden sonra ilk gelip yerleşenler sizlersiniz ve oldukça kalabalık bir nüfusunuz var. Yani baktığımız zaman Gölcük’te Belediye seçimlerini bir bakıma Gümüşhaneliler belirliyor da diyebiliriz. Sizler 37 yıl önce bizlerden desteğinizi bir çektiniz ve biz o gün bugündür hala belediye seçimlerini kazanamıyoruz. Ancak sevgili hemşerilerim Gölcük’ümüzün durumu ortada. Bu Gölcük’ü artık canlandırmamız lazım. Gidişatımız son derece kötü durumda. Türkiye Cumhuriyetinin sigortası olarak bizler Gölcük’ü bu vahim durumdan kurtarmak amacıyla bu yola çıktık. Gölcük Belediye Başkan Adayımız Turan Ağabeyimiz, yıllardır bizlerin içerisinde yaşayan ve herkesin sevip saydığı bir insan. Onun haricinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tahsin Tarhan zaten sizlerin hemşerisidir, kendisi Gümüşhanelidir. Bizler kentimizi çağdaş bir hale getirmek için bu yola çıktık. Sizlerin de desteğini bekliyoruz” dedi.

 

DUMLU: GÖLCÜKLÜ VATANDAŞLAR BELEDİYE BAŞKANI OLMAMI İSTEDİLER

CHP Belediye Başkan Adayı Turan Dumlu, “Değerli hemşerilerim! Benim aklımda hiçbir zaman Gölcük Belediye Başkanı olmak gibi bir düşünce söz konusu değildi. Daha önceden Milletvekilliğine birkaç defa adaylığımı koydum, fakat olmayınca artık kenara çekilmem gerektiğini anladım. Fakat Gölcük halkı, Gölcüklü vatandaşlar benden Gölcük’e Belediye Başkanı olmamı istediler. İlk önce kabul etmedim, fakat daha sonra düşündüm ki ben yıllarca Gölcük halkının ekmeğini yedim. Onların bu isteğini geri çeviremem ve onlara olan borcumu ödemem gerekiyor. Diğer yönden ele alacak olursak birkaç projemizi şu şekilde dile getireyim. Öncelikle Gölcük Amiral Sağlam Caddesinden denize ulaşmayı, halkımızı denizle buluşturmayı hedefliyoruz. Eğer böyle olursa vatandaşlarımız çok daha kolay bir şekilde sahile ulaşacak ve eğlenceli güzel vakit geçirebilecek. Diğer bir husus ise yıkılan Gazi İlköğretim Okulunun bulunduğu yere yapacağımız katlı otopark ve kültür merkezidir. En altında bulunan iki kat otopark ve üst katlarında ise sinema, tiyatro salonu şeklinde kültür merkezi düşünüyoruz” dedi.

 

TARHAN: HASTALIKLARA, KİRLİ HAVAYA HEP BERABER SON VERELİM

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, “Sevgili hemşerilerim! Öncelikle sizlerin içinde bulunmaktan son derece mutlu olduğumu bilmenizi isterim. Ben de sizler gibi Gümüşhaneliyim ve orada doğdum. Bizim belediyecilik anlayışımız çok farklı. Çünkü bizler sosyal belediyecilik anlayışına sahip insanlarız. Öncelikle işsiz olan gençlerimize iş imkânları sunacağız, ama bunu yaparken sürekli fabrika sürekli tersane şeklinde yapmayacağız. Bizler bacasız sanayiye ağırlık vereceğiz. Kocaeli’nde gün geçtikçe kanser oranı, havadaki kirlilik oranı hızla artıyor. Ben bir sanayici olarak buna dur demek istiyorum. Aslına baktığımız zaman Kocaeli’nin birçok yerinde o kadar güzel tarihi ve turistik alanlar var ki. Aslında Kocaeli, başlı başına turistik bir alandır. Gelin hep beraber kentimizin bu güzelliklerini artıralım. Artık bu duruma, hastalıklara, kirli havaya hep beraber bir son verelim” dedi.

 

DUMLU: HİÇ KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNANMAYACAKTIR

Ziyaretin sonunda bir dernek üyesi Belediye Başkan Adayı Turan Dumlu’ya “Belediyeyi kazandığınız zaman orada çalışan insanlar ne olacak, onların işlerin çıkartılması söz konusu olur mu?” şeklinde bir soru yöneltti. Dumlu, “Tabii ki böyle bir şey kesinlikle söz konusu dahi olamaz. Bizim için önemli olan orada çalışan kişilerin hangi siyasi partiye oy verdikleri ya da kimin döneminde işe girdikleri değildir. Bizler için önemli olan o kişilerin işlerini iyi yapmalarıdır. Çalışanlar, işlerini gerektiği şekilde yerine getirdiği sürece hiç kimsenin ekmeğiyle oynanmayacaktır. Evine, çocuklarına ekmek götüren babanın işini elinden almak bize kesinlikle yakışmaz” dedi.

Kaynak: http://www.golcukpostasi.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38