banner333

banner309

Yol Tamam Sıra Tünelde

İkisu-Şiran Karayolu üzerindeki Tersun Dağı Tüneli’nin projesinin ihale edildiği, 5.5 kilometre olarak değerlendirilen tünelle birlikte 66 kilometrelik yolun 17 kilometre kısalacağı açıklamasının olumlu yankıları sürüyor.

Şiran 02.08.2018, 09:03
Yol Tamam Sıra Tünelde
banner400

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş’un geçen hafta yapılan İl Koordinasyon Kurul toplantısında İkisu-Şiran Karayolu üzerindeki Tersun Dağı Tüneli’nin projesinin ihale edildiği, 5.5 kilometre olarak değerlendirilen tünelle birlikte 66 kilometrelik yolun 17 kilometre kısalacağı açıklamasının olumlu yankıları sürüyor.

“Kıramadığımız Güçler Vardı”

Yıllardır Tarsun Dağı Tüneli yapımı için mücadele verdiklerini, kıramadıkları güçlerin her seferinde karşılarına çıktığını belirten Başkan Altıparmak, şu ifadeleri kullandı:”Şimdi bu güçler kırıldı. İnşallah projeden sonra da tünelimizin yapım ihalesini de dört gözle bekliyoruz. Onun da mücadelesini vereceğiz.”

“Devlet Kazanacak”

Tarsun Tüneli’nin yapılması ile birlikte devletin kazanacağını vurgulayan Başkan Altıparmak, “1Tünel bizim için çok önemli. Çünkü Tarsun Dağı Tüneli’nin uzunluğu 5 bin 500 metrelik bir tünel olacak. Bu tünelin yapılmasıyla birlikte yolumuz 17 kilometre daha kısalacak. Gümüşhane Şiran Karayolu 30 kilometreye düşecek. Bu ilçemiz ve çevre il ile ilçeler için çok büyük avantaj oluşturacak. Kış aylarında ulaşıma kapanan Tarsun Dağı artık ulaşıma kapanmayacak. Yakıt giderlerimiz ve diğer masraflarımız yarı yarıya düşecek. Hem vatandaşımız kazanacak hem de devletimiz kazanacak“ diye konuştu.

“Yol Bir Medeniyettir”

Yolun bir medeniyet olduğuna işaret eden Altıparmak, dağlar aradan kalktıkça ulaşımda çok önemli rahatlamalar olacağını, giderlerin yarı yarıya azalacağını bir kez daha vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Trabzon’dan Sivas’a gidecek olan bir araç Kızıldağ, Sakaltutan ve Tarsun Dağı’nın aradan kalkmasıyla birlikte 153 kilometre daha kısa gidecek. Bir de Tarsun Dağı Tüneli’nin yapılmasıyla mesafe Gümüşhane’ye olan uzaklığımız 30 kilometreye düşecek. İkisu-Şiran Karayoluna yapılacak olan Tersun Dağı Tüneli bir iki yıl içerisinde karayolu ve tünele yapılan masrafı amorti edecektir. Zigana Tüneli ile Tarsun Dağı Tüneli’nin yapıldığını düşündüğümüzde Trabzon’dan Sivas’a gidecek olan tırlar, kamyonlar ve diğer araçlar hiçbir dağa tırmanmadan çok rahat hareket edeceklerdir. Trabzon’dan çıkan araçlar ister Kayseri, ister Malatya, isterse Sivas’a, Erzincan’a gitsin herhangi bir dağ tırmanmadan yollarına devam edeceklerdir.”

“Trafik Yoğunluğumuz Daha da artacaktır”

İkisu-Şiran yolunun tamamlanmasının ardından trafik yoğunluğunun arttığını, Tersun Dağı Tüneli’nin de yapılması halinde bu yoğunluğun daha da artacağını dile getiren Başkan Altıparmak, şöyle konuştu: “Bu da ilçemiz ekonomisine önemli ölçüde katma değer sağlayacak. Belki de yetersiz duruma gelme ihtimali olan terminalimizi daha da modern hale getirerek sürücü ve yolcularımıza daha güzel imkanlar sunabileceğiz. Yolumuzun tamamlanmasının ardından tünelimizin de bir an önce yapılarak hizmete açılacağı günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Şiran kazanacak, sürücüler kazanacak.”

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38