banner333

banner309

Telme’nin Çalışkan Muhtarı: Bedri Aydın

Gümüşhane İli, Şiran İlçesi, Telme Köyü Muhtarı görevi devralmasından bu yana yapmış olduğu hizmetlerle Şiran’ın örnek muhtarı oldu.

Şiran 30.04.2020, 16:23 30.04.2020, 16:53
Telme’nin Çalışkan Muhtarı: Bedri Aydın
banner400

Telme Köyü, yetiştirmiş olduğu faydalı insanlarla, İstanbul merkezli derneğinin yapmış olduğu örnek çalışmalarla, şimdi de çalışkan muhtarı sayesinde adından sürekli söz ettiriyor.

Kendisini köyüne hizmete adayan Telme Köyü Muhtarı BedriAydın şunları söyledi: “Öncelikle örnek bir muhtar olarak gösterilmek beni fazlasıyla mutlu etti, teşekkür ederim. Azalarımızla görevi devraldığımız günden bu zamana kadar köyümüze birçok şey kazandırdık.Yapılan çalışmaların bir kısmınıda İstanbul’da bulunan derneğimizle birlikte hareket ederek gerçekleştirdik.Biz birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek göreve avantajlı başladık.Gayemiz ortak olunca, hizmette rahat oluyor.Yaptıklarımızdan bahsedecek olursak; öncelikle eksikliğini hissettiğimiz muhtarlık makamını köy konağımıza yaptık. Köyümüzün bozuk yollarını, köyümüz ile tarlaların arasındaki yolları ve yayla yollarımızı greyderle düzelttirdik, kanalizasyon sorunlarını çözdük.Yaylamıza derneğimizle koordineli bir şekilde 2 adet çeşme yaptırdık ve bu çeşmelere yaklaşık 1 km lik borularla su getirttik. Derneğimizin öncülüğünde çok güzel bir yayla şenliği yaptık.Köyümüzde ihtiyaç duyulan ve herkesin kullanabileceği bir fırın yaptırdık.Köy konağımızın altından çıkan suyu kesmek için derneğimizle koordineli bir şekilde drenaj döşeme işlemi gerçekleştirdik, cami önündeki alanı genişleterek park alanı oluşturduk.Konak ile cami elektriğini ayırmak için proje çizdirdik ve ayırma işlemini gerçekleştirdik.Köyümüzün girişine yine derneğimizle koordineli bir şekilde kemer projemizi başlattık ve kemerimizi bitirdik.Köyümüze imam gelmesi için gerekli girişimlerde bulunarak, kısa sürede imamımızı köyümüze getirttirdik.Kemerimizden köye kadar olan kısmın aydınlatılması, köy içi yanmayan karanlık kısımların aydınlatılması için gerekli girişimlerde bulunduk ve en kısa sürede halledileceğinin sözünü aldık.Su deposu projesinin onaylanması için elimizden geleni yaptık ve şu anda su deposu yapıldı, ayrıca bütçemizden ek borular döşettirerek suyun daha verimli kullanılmasını sağladık.Eski depoların içlerinin dezenfekte edilmesini sağladık.Dere ıslah projesinin onaylanması için elimizden geleni yaptık, şu an ödeme bekleniyor, en kısa sürede onada başlanacak inşallah.Ayrıca mevcut su kapkaçlarımızın ve paharlarımızın tamiratını yaptırdık.Tüm köylülerimizle köyümüze çam fidanı dikimi gerçekleştirdik.Köyümüzün yollarını genişletmek için gerekli girişimlerde bulunduk.Ayrıca köy sorunlarımızı görüşmek ve destek istemek için dernek yöneticilerimizle birlikte Ankara’ya vekillerimizle görüşmeye gittik.Görüşmemiz neticesinde gerekli destekleri aldık, kendilerine tekrar teşekkür ederim.Son olarak mübarek ay içerisinde güzel çalışmalarımız oldu.İhtiyaç sahibi köylülerimizi tespit ederek, hayrıseverlerimizin desteğiyle erzak dağıtımı gerçekleştirdik.Bunun yanı sıra derneğimizin desteğiyle; köyümüzde kendi yemeğini yapamayan yaşlılarımız için sıcak yemek dağıtımına başladık.

İlk cümlemde de bahsettiğim gibi yapılan çalışmaların tamamı birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemizin neticesidir.Özellikle dernek başkanımız ve yönetimi bizi daima desteklemektedir, kendilerine teşekkür ederim.Ayrıca daima benim yanımda olan azalarımada teşekkürlerimi sunuyorum.İnşallah ilerleyen süreçlerde planladığımız projelerimizide hayata geçireceğiz.Gayemiz köyümüzün daha yaşanabilir bir köy olmasını sağlamaktır. ” dedi.

Yorumlar (8)
Zahit aydın 4 yıl önce
Başta sayın muhtarımız ve ekibinden Allah razı olsun.önce çalışmak sonra dua.ancak kabul olunur çalışanın duası.
Soner yazıcı 4 yıl önce
Sayın muhtarim çalışmalarınızdan ve azminizden dolayı çok teşekkürler.Allah yardımcınız olsun.
ÖZKAN AYDIN 4 yıl önce
Muhtarımıza ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bilinmelidirdir ki birlikten güç doğar. Muhtarımız ve ekibi, Telme Köyü derneği ile birlikte çalışarak bunu basardil ar ve buna çok iyi bir örnek gösterdiler.kendilerini ve ekibini tebrik ediyorum.
Ahmet Yazıcı 4 yıl önce
Telme köylü olmaktan gurur duyduğumuz bu dönemlerde muhtarımıza ve dernek yönetimize çok teşekkür ediyorum hepinizden Allah razı olsun.
Nafi Söğüt 4 yıl önce
Sayın muhtarımıza ve çalışma ekibine öncelikle köyümüze bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da daha güzel çalışmalar yapacağına eminiz. Tekme Köyü Derneği Gençlik Kolları olarak her daim yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Rabbim çalışmalarında kolaylıklar nasip etsin.
Metin turan 4 yıl önce
Muhtarımız ve dernek yönetimine emeyi gecen herkese teşekkür ü bir borc bilirim telme herşeyin en güzeline layık
Birol AYDIN 4 yıl önce
Çalışmalarından dolayı sayın muhtarımız BEDRİ AYDIN a teşekkür ediyorum
Samet KARTAL 4 yıl önce
Önceden muhtarsız denebilecek köyümüzün şimdi manşetlere övgülere ödüllere layık görülen örnek gösterilen muhtarı olan köyü olmak gurur verici... emeğinize sağlık...
Başarılarınızın devamını dilerim...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59