banner333

banner309

Şiran’da cemaat Cuma günü buluşuyor

Şiran Müftüsü Vahit Demiral, İçişleri Bakanlığı’nın Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda 29 Mayıs 2020 Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğine ilişkin karar aldığını ifade etti.

Şiran 27.05.2020, 17:41
Şiran’da cemaat Cuma günü buluşuyor
banner400

Şiran İlçe Müftüsü Vahit Demiral, “16 Mart 2020 tarihinden beri camilerimizde cemaatle namaz kılamadık. Bu süre zarfında camilere olan hasretimiz her geçen gün katlanarak devam etti. Camide vahdete ermenin, bir araya gelmenin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık. Ancak hasret bitiyor. Salgının yayılma hızının düşmesiyle camilerimize kavuşuyoruz. Ancak Bilim Kurulumuzun ifade ettiği “Kontrollü Sosyal Hayat”a bundan sonra her alanda alışmamız gerekiyor. Her ne kadar camiye gideceksek olsak da Bilim Kurulumuzun tavsiyelerine uymamız gerekiyor.” dedi.

İlçe Müftümüz camilerde uyulması gereken kuralları şöyle sıraladı:

Alınan karara göre ilk etapta cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacaktır. Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında olan vatandaşlar ile hastalık belirtileri taşıyanlar namazlarını evlerinde kılmalıdır.

Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacaktır. Bunun için cemaatimizden abdest vb. ihtiyaçlarını evlerde veya iş yerlerinde gidererek camilere gelmelidir.

Camiye ve cemaate katılan her cemaatimizin mutlaka maske takmalı ve şahsi seccadesini getirmelidir.

Cemaatimiz maskesini takarak, cami girişlerine konacak dezenfektanlarla ellerini dezenfekte ederek ve camide/alanda işaretli yere yanında getirdiği seccadeyi sererek namazını cemaatle kılabilecektir.

Camilerde topluca geçirilecek sürenin mümkün olduğunca kısa tutulması açısından aynı asr-ı saadette olduğu gibi namazların sünnetleri evde kılınmalı, tesbihat evde yapılmalıdır.

Cemaatimiz cami giriş çıkışında sosyal mesafeye dikkat etmeli, fiziksel temastan kaçınmalıdır.

Cuma namazları cami içerisinde kılınamayacaktır. Şiran merkezinde yer alan Çarşı, Tekke, Esentepegül, Toki ve Şehit Hakan cami cemaati Cuma Namazlarını Pazar Yeri’nde kılacaktır. Havanın yağışlı olması durumunda ise Cuma namazı Halı Sahada kılınacaktır. Din görevlisinin bulunduğu diğer mahalle ve köylerde Cuma namazları cami avlularında kılınacaktır.

Cemaatimizin, Pazar Yeri alanına giriş çıkışta izdiham yaşanmaması için görevlendirilen Cuma Heyeti’nin ve kolluk personelinin uyarılarına dikkat etmelidir.

Cuma namazından önce vaaz yapılmayacaktır. Onun için alana çok erken gelmeye gerek yoktur. Cemaatimiz müftülüğün Facebook ve YouTube kanallarından yapılan vaazları takip edebilirler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59