banner333

banner309

Mehmet Beyaz Kur’an Kursu Öğrencilerini Bekliyor

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yenilenen yüzüyle bölgenin fiziki olarak en iyi Kur’an Kursu haline gelen Mehmet Beyaz Kur’an Kursu 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor.

Şiran 19.09.2020, 18:06
Mehmet Beyaz Kur’an Kursu Öğrencilerini Bekliyor
banner400

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yenilenen yüzüyle bölgenin fiziki olarak en iyi Kur’an Kursu haline gelen Mehmet Beyaz Kur’an Kursu 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor. 

Yeni eğitim-öğretim dönemiyle ilgili açıklama yapan Şiran İlçe Müftüsü Vahit Demiral, alanında uzman hafız ve ilahiyat mezunu öğreticilerin verdiği eğitim ve kaliteli imkânları sayesinde Kur’an Kursuna gösterilen teveccühün her yıl katlanarak devam ettiğini ve 28 Eylül’de açılacak olan Kur’an Kursu’nda pandemi ile ilgili gerekli bütün tedbirler alındığını ifade etti. 

Mehmet Beyaz Kur’an Kursunun Şiran ve bölge halkı için çok büyük bir imkân olduğunu kaydeden Demiral, “Önceliğimiz Ahlak” parolasıyla eğitim-öğretime devam ettiğimiz 4-6 yaş kursumuzu 28 Eylül’de, yatılı kız kursumuzu da okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla açmayı planlıyoruz. Her iki kurs için 5 Ekim’e kadar velilerimizin kursumuza giderek kayıt yaptırması gerekmektedir. Kayıtlar, hafta içi her gün 9:00-12:00 ve 13:00-16:00 saatleri arasında bayan hocalarımız tarafından yapılmaktadır. Velilerimizin, kayıt için öğrencinin kimliğini getirmeleri yeterli olacaktır” dedi.

“Yedisinde neyse yetmişinde de odur” atasözünün çocuklara manevi ve ahlaki değerlerin bu yaşta aşılanmasının önemini anlattığını kaydeden Demiral, “Dolayısıyla 4-6 yaş, yani 48-72 aylık yavrularımızın bu eğitimi almaları, ilçemizdeki bu büyük imkândan mahrum kalmamaları çok önemli bir husustur. 4-6 Yaş Kur’an kursumuzda eğitim gören yavrularımız, öğreticilerimiz tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-OKUL sistemine kaydedilmekte ve kursu tamamladıklarında almaları gereken resmi anaokulu eğitimini de tamamlamış olmaktadır. 48-72 aylık çocuklarımızın kendi seviyelerinde sevgi, saygı, anne-babaya hürmet, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi Yüce Dinimizin temel değerlerini kazanmaları, kazandıkları bu değerleri günlük hayatlarında kullanmaları, Peygamber Efendimizi tanımaları, sevmeleri, rol model almaları ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri, bu kursumuzdaki temel gayemizdir. Kursumuzda, Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı eğitim materyallerinden istifade edilmektedir. Bu yıl pandemi tedbirleri kapsamında eğitim, haftada iki gün (Pazartesi, Salı veya Perşembe, Cuma) ve üç saat (9:00-12:00 veya 13:00-16:00) olacaktır. Eğitim, seyreltilmiş sınıflarda (7-8 kişilik) olacaktır. Müracaatın fazla olması durumunda daha önce 4-6 Yaş Kur’an Kursu eğitimini almamış ve okula başlama yaşına en yakın olan öğrenciye öncelik verilecektir. Eğitim esnasında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine riayet edilecektir” diye konuştu.

Yatılı Kız Kursuyla ilgili bilgi veren Demiral, “Diğer taraftan Mehmet Beyaz Kur’an Kursumuzda yatılı kız bölümü de bulunmaktadır. Geçen yıllarda İmam-Hatip Ortaokulu’na giden kızlarımız burada kalarak hem Kur’an Kursu eğitimi aldılar hem de etüd saatlerinde okul derslerine çalıştılar. İçlerinden hafızlık yapma kabiliyeti ve isteği olanlar hafızlığa başladılar. Bu yıl da okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte kursumuzu, İmam-Hatip Ortaokulu’na giden kızlarımızın istifadesine sunmayı planlıyoruz. Yatılı kız kursumuzda öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmemekte ve WC temizliği, bulaşık yıkama vb. onlara herhangi bir iş yaptırılmamaktadır. Öğrencilerimiz okula servisle gidip-gelmektedir. Yıl boyu kursumuzda çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. 4-6 yaş kursumuzda olduğu gibi burada da sloganımız “Önceliğimiz Ahlak”tır. Buradaki yavrularımızın Hz. Meryem, Hz. Fatıma gibi birer ahlak ve iffet abidesi olarak yetişmesi en büyük gayemizdir. Bizler fiziki imkanlarımız ve alanında uzman hocalarımızla bu eğitimi vermeye hazırız. Yeni eğitim-öğretim yılında kursumuzda eğitim görecek 4-6 yaş ve İmam-Hatip Ortaokulu kız öğrencilerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34