banner333

banner309

İşte Gümüşhane'nin Örnek İşadamı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca Köyünden işadamı Hasan Kulaksız, köyünü Gümüşhane’nin örnek köyü yapacağını söyledi.

Şiran 02.10.2014, 09:19 02.10.2014, 09:20
İşte Gümüşhane'nin Örnek İşadamı
banner400
Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca Köyünden işadamı Hasan Kulaksız, köyünü Gümüşhane’nin örnek köyü yapacağını söyledi.

Gümüşhane doğumlu ve Konya’nın tanınmış işadamlarından Hasan Kulaksız Gümüşhane Valiliği’nin de destek verdiği Örnek Köy Projesi’ni doğduğu köy olan Yukarı Kulaca Köyü’nde uygulamaya geçirdi.

İşadamı Kulaksız tarafından Yukarı Kulaca köyünde yapılacak olan köy konağı ve sosyal tesisler için temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak hayırsever işadamı Hasan Kulaksız ve köylüler katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Kulaksız, annesinin vefat etmeden on gün önce kendisine nasihat ederken söylediği ‘Oğlum sen bu toprakların çocuğusun buradaki kardeşlerini unutma, onlara destek ol, bu toprakları sahipsiz bırakma’ sözlerini annesinin vasiyeti olarak kabul ettiğine vurgu yaparak, bu nedenle köyüme sıla-i rahimin gereği olarak bu projeleri hayata geçirdiğini kaydetti.

Kulaksız konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bendeniz Hasan Kulaksız içinizden çıkmış bir kardeşiniz olarak yıllardır kısmetimizi rızkımızı gurbette aradık ama hiçbir zaman memleketimizle bağımızı çok şükür koparmadık. Rabbime şükürler olsun ki bugün Konya ve İç Anadolu bölgesinde saygın bir noktaya gelmiş şirketimizi yönetmeye çalışıyoruz. Kazandığımız bu helal parayı da memleketimize bir hayra kullanıyor olmaktan da huzurluyuz. Rahmetli annemin vasiyetini yerine getirmenin mutluluğu ve huzurunu yaşıyorum. Köyümüze yaptığımız sosyal tesislerin içinde aşevi, köy konağı, yurt, çeşme, taziye evi vb. tesisler yapmayı planlıyoruz. Projenin temel süreçleri tamamlandıktan sonra sayın valime yapılacakları sunduğum zaman sağ olsunlar çok yakından ilgilendiler. Kendilerine bu konakla bu işin kalmayacağını ve köyümüzün Gümüşhane’mizin 322 konakla köyü içerisinde örnek köy olması için var gücümüzle çalışacağımızı belirttim. Köyümüzün sadece Gümüşhane değil, tüm Türkiye’ye örnek bir köy olacağını ifade ettik. Kendilerinden ‘Örnek Köy’ tescili noktasında destek istedik. Bu gün hep birlikte ilk harcı koymanın heyecanını hissediyoruz. Bu projelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ayrıca tüm ahrete intikal etmiş Yukarı Kulaca Köyü anne ve babaları rahat uyuyun. Yukarı Kulaca Köyü emin ellerde, tüm köy halkı olarak hatıralarınızı yaşatacağız. Yeriniz cennet olsun ruhunuz şad olsun.”

“HAYIRSEVER İŞADAMLARI HER KÖYE LAZIM”

Temel atma töreninde konuşan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise Türk milletinin yapısında ve kültüründe yardımlaşma, dayanışma ve hayırseverliğin olduğuna vurgu yaparak, “İşte bu anlayışa sahip işadamının bu köyden çıktı. Buradaki katılımın bu kadar olacağını beklemiyordum ama güzel olduğu için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Devlet ve vatandaş bu faaliyetlerde elini taşın altına birlikte koymalı. Bunun en tipik örneği Hasan Kulaksız’ın yaptığı projedir. Annesinin vasiyetini çok kısa sürede hayata geçirmesi takdire şayan bir davranıştır. Allah her köye Hasan Kulaksız gibi hayırsever bir işadamları nasip etsin.” diye konuşt


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09