banner333

banner309

İşadamı Kulaksız Sözünü Tuttu

7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti’den Gümüşhane Milletvekili aday adayı olan işadamı Hasan Kulaksız, köyüne vefa borcunu ödemek için 9 ay önce hazırladığı ‘Örnek Köy Yukarı Kulaca Projesi’ kapsamında rahmetli anne ve babasının adına yaptırdığı köy konağının inşaatını tamamladı.

Şiran 20.07.2015, 14:30 20.07.2015, 14:31
İşadamı Kulaksız Sözünü Tuttu
banner400
9 ay önce köyünü örnek köy haline getirmek için harekete geçen Kulaksız, başlatmış olduğu çalışmalarını büyük bir oranda tamamladı. Köyüne önemli bir tesis kazandıran Kulaksız arefe gecesi konakta köylülerine vermiş olduğu iftar programında proje hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Annesinin vefat etmeden kısa bir süre önce kendisine yapmış olduğu nasihatini kendisine bir vasiyet bilmesi sonucunda projenin ortaya çıktığını belirten Kulaksız, “İşte Cennet mekân annemin nasihatini bir vasiyet olarak bildik ve bu ricasından kısa bir süre sonra olan vefatının ardından onun bu isteğini yerine getirmek için çalışmalara başladık. Hamdolsun bugün proje kapsamındaki çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. Örnek Köy Yukarı Kulaca projemizin sadece birkaç küçük işi kaldı. İnşallah birkaç ay içerisinde Örnek Köyümüzün açılışını da yapmak nasip olur” dedi.

Projenin detayları hakkında bilgi veren Kulaksız, projenin en önemli bölümünün yapımı geçtiğimiz günlerde tamamlanan köy konağının oluşturduğunu ifade etti. Kulaksız, “Doğduğum ve büyüdüğüm köyümde vatandaşlarımıza hizmet edecek modern bir konak yoktu. İnsanların bayramlarda veya cenazelerde bir araya toplanacağı bir hizmet binası yapalım düşüncesiyle hareket ettik. Ancak daha sonra köyümüzdeki eksiklerden yola çıkarak bu projeyi biraz daha geliştirelim ve köyümüzü bir örnek köy haline getirelim istedik. Bu çerçevede projemizin içinde 2 kattan oluşan ve içerisinde 100 kişilik yemekhanesi, taziye odası, muhtar ofisi, çay ocağı ile misafir odası bulunan bir köy konağı yaptık. Konağımızı son sistem olarak inşaa etmeye çalıştık. Mesela konağın soğuk kış aylarında da hizmet verebilmesi için ısıtması hem kalorifer, hem de yerden ısıtma ile yapılacak. Yemekhanesi tam teçhizatlı olarak düzenlendi ve yüzlerce kişiye yemek çıkarabilecek şekilde dizayn edildi. Bunun yanında, konağın dışında bahçe düzenlemesi ve çeşme, mezarlık duvarları inşaatı, köy içerisindeki bahçelere beton sınır duvarı, köy içerisine kanalizasyon sistemi, yolların genişletmesi ve parke döşemesi gibi birçok çalışma da proje çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarımızı Kurban Bayramından önce bitirmeyi planlıyoruz. Allah’tan bir zeval gelmezse Bayram öncesi Örnek Köyümüzün açılışını protokolümüz ve vatandaşlarımız ile birlikte gerçekleştireceğiz. İnşallah yaptığımız bu çalışmaların hatırına rahmetli anne ve babamın amel defteri kapanmaz ve kıyamete kadar onlara sevaplar yazılır” diye konuştu.

Projeye desteklerinden dolayı Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’a, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir’e ve Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’a teşekkür eden Kulaksız, “Projemizi Gümüşhane Valimiz Sayın Yücel Yavuz ile paylaştığımızda proje kapsamındaki çalışmaları tamamlamamız durumunda köyümüzü Örnek Köy olarak tescil edeceğinin sözünü vermişti. Sayın Valimiz büyük bir incelik göstererek yoğun programının arasında davetimizi kırmayıp 9 ay önce köy konağımızın temel atma törenine teşrif ederek bizi daha da şevklendirdi. Araya giren kış mevsiminde birkaç ay duran inşaatımızı hamdolsun bugün bitirdik hamdolsun. İnşallah kısa bir süre sonra da Örnek Köy Projemizin tüm işlerini bitirerek Sayın Valimizin ve diğer protokolümüzün keseceği kurdele ile açılışını yapmak nasip olur” dedi.


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52