banner333

banner309

Altıparmak'tan, İkisu Patlaması !

Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen İkisu-Şiran yolunun yapımı Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’ı isyan ettirdi.

Şiran 23.01.2013, 09:30
Altıparmak'tan, İkisu Patlaması !
banner400

Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu 2012 1.Dönem toplantısına Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’ın yıllardır bitirilemeyen  İkisu-Şiran yolu tepkisi damgasını vurdu.

Karayolları 10.Bölge Müdür Yardımcısı Selahattin Bayram Çavuş’un sunumu sırasında söz alan Altıparmak;” İkisu Şiran karayolunun bitirilememesini devletin ayıbı olarak görüyorum. Bu yol tünel ile birlikte en kısa sürede biter. O yol bittiğinde Gümüşhane’ye en yakın ikinci ilçe oluyoruz. İlgili müteahhite gerekli ödeme yapılsın ve yol bitsin. Yolun yapımı 17 yıldır devam ediyor.  Gümüşhane ile ilgili ödenekte sorun yok. Ancak bu yola 1 milyon lira ödenek koyuluyor. Böyle devam ederse bu yolun bitme imkanı yok. Şiran sanki yok sayılıyor. Bu durum Şiranlı’yı çok üzüyor” dedi.

YAVUZ BAŞKAN’DA ŞİRAN’DA SIKIŞMIŞ BİR METAN GAZI PATLAMASI VAR

Gümüşhane  Milletvekili Doç.Dr. Kemaletin Aydın;” Şiran yolu konusunda Yavuz Başkan’ın tüm hararet ve isyanına katılıyorum. Tabi Yavuz Başkan isyanını bugün yapıyor ama o birikmiş bir isyandır. Bu durum Kozlu’da 8 madencin ölümü gibi bir şey. Orada metan gazı sıkışıyor insanlar toz bulutu içersinde sıkışıp ölüyor. Yavuz Başkan’da Şiran’da sıkışmış bir metan gazı patlaması var. Elbetteki karayollarımız son  4 yıldır özellikle 2,5 kilometreden 37 kilometre asfalta çıkmıştır.Yavuz Başkan’da biliyorki 3 yıl öncesine kadar Şiran tarafında bir menfez yokken 17 kilometre asfalta ulaşmıştır. O yol gerekli hızda gidiyor. O yolda ikinci bir keşif artışının yapılması bana göre yanlışlıktır. Başarısız ve beceriksiz müteahidin 17 yıl orada çalıştırılmasının bence irdenlenmesi gerekir. Yavaş yürüyen bir iştir. Kendisine 3 yıl boyunca ne kadar iş yaparsan o kadar para verileceğini karayolları taahüt etmesine rağmen, o 20 milyon demiştir 10 yapmıştır, 18 demiştir 12 yapmıştır. Böyle bir durumla karşı karşıyayız.

GENEL MÜDÜR’ÜN BİLGİSİ YOK

Aydın konuşmasına;” Karayolları Genel Müdürü’nün tünel konusunda bir bilgiye sahip değil muhtemelen. O tünel projesi buradan çalıştı ve orada onayda, onay aşamasını yapması lazım. Karayolları Genel Müdürlüğünün üzerinde bir  aşama ile o projeyi ikna etmemiz gerekir. Projenin onaylanması gereki” dedi.

 


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (55)
Erdoğan KAYA 11 yıl önce
İl ve hükümet yöneticilerinin unuttuğu övey evlat muamelesi gösterdiği Şiran lılar metan gazı olamaz. Artık bizlerde dolduk doğrudur metan gazı ile değil bereket ve gül kokuları ile. Memleketimize ulaşma hakkını istemek metan gazı olamaz. Vekillerimiz öyle diyorsa patlayacağız. Yol hakkımızı vermeyenlere inat Tersun dağını kazmalarla delerek valiliğe ulaşacağız. Tersun dağında yol yapımı için kazma küreklerle çalışan binlerce insanı görürseniz şaşırmayınız sayın vekilim. Sizin ayıbınız olacak.
kayhan 11 yıl önce
İyi bir konuya değindiniz.Halkımızı metan gazına benzeten bir vekil.Diğer taraftan İlimizle ilgisi olmayan fakat ilimizin sorununu TBMM taşıyan CHP Bursa Millet vekili Sayın Sena KALALİ . Değerlendirmesini değerli Vatandaşımıza bırakıyorum.
erol 11 yıl önce
ya var bunda bir iş oyun gibi geldi bana hayret ediyorum inanmak istiyorum buna ama inanmıyorum anlayan anlar ama şeçimler yaklaştı diye kimse şiranlıyla dalga geçmesin kimi kandırıyosunuz kim inanır bu oyunlara danışıklı dövüş bunlar
şiranlı 11 yıl önce
başkanın kafasına vazo yeni düştü herhalde.hiç ihityaç yokken kelkit erzincan arası duble yapıldı.karadenizi akdenize bağlayan ana yol şiranın sahipsizliği yüzünden hala yılan hikayesi,seçim yanaşınca topu tirbüne atmaya çalışmak biraz ayıp olmuyormu?????
Hamdi Gul 11 yıl önce
Sikayet ettigimiz mercide Sikayet ediyorsa artik ne diyelim.
gerçekler 11 yıl önce
sayın belediye başkanı bırak bu miladı geçmiş boş ayakları o vekilleri destekleyen sen değilmiydin 3 yıldır nerdeydinde yerel seçimler yaklaştı şimdi şirancı oldun yemezler sen bi kere git köprünün üstüne astığın şirana halk bankası hayırlı olsun pankartının hesabını nasıl vereceğini düşün milletle dalga geçmek neymiş hesabını vereceksin bu arada bilmeyenler için yazıyım ben kimse aldamasın şiranda halkbankasının yerinede yeller esiyor
murat 11 yıl önce
ya sus konuştukça batıyorsun yazık bu şirana sen yiğit bir insansın gülünç duruma düşüyon bak benden sana dost nasihatı
hakann 11 yıl önce
helal olsun başkanımıza
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09