banner333

banner309

20.12.2023, 22:36

ŞEYH SAİT VE HAMAS

Bu başlık biraz garip gelebilir size. Amma velakin birbirinin benzeridir yaptıkları eylemlere bakarsanız.

Şeyh Sait Cumhuriyet kurulduktan sonra düzene baş kaldırmış, isyan hareketlerini organize etmiş akabinde de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yargısı gerekeni yapmıştır.

Şimdiki nesil o zaman ki şartları bilmeden, empati yapmadan hemen devleti suçluyor. Ve bazı kesim Şeyh Sait isyanın haklı olduğunu savunuyor. Oysaki eğer devlete baş kaldırmış birisi haklıysa Güneydoğu olaylarının müsebbibi Selahattin Demirtaş ‘ta haklıdır tezi ortaya çıkmaz mı?

 Devlete karşı isyan eden kim varsa suçluysa bunun adı Sait , Selahattin, Abdullah fark etmez.  Peki bu baş kaldırma sebebinin  akabindeki sonuçları nedir acaba?

 Şeyh Sait isyanı sonucu Musul İngilizlerin egemenliğine bırakıldı. Hemen akla şu soru geliyor. Yoksa bu isyanı çıkaranlar İngilizlerin ekmeğine yağ mı sürdü??????????

Güneydoğu’daki olaylarının fitilini ateşleyen Selahattin Demirtaş ve ekibi bu olayların sonucunda ne elde ettiler veya devletimize ne kadar zarar verdiler hiç düşündük mü?????

Şeyh Sait ‘ten Selahattin Demirtaş ‘a selam gönderen baba oğul, abi kardeş zihniyeti bu olayların devamı mıdır acaba???????

&&&&&&&&&&

Gelelim Hamas'a. Topraklarını savunan bir örgüt.  Kimileri özellikle de emperyalistler terör örgütü diyor. Onların zihniyeti belli. Kendilerine hizmet ederse yasal etmezse terör örgütüdür.

Şeyh Sait isyanından sonra ülkemiz ne kaybettiyse acaba 7 Ekim saldırılarından sonra da Filistin halkı da mı kaybedecek korkum o…..!!!!

Bu saldırıyı başlatan Hamas gerçekten Gazze halkına iyilik mı etti acaba??????

Yüz, iki yüz bilemedin bin tane esir takası için mi , (şimdilik ) 20 bin kişi şehit oldu. Çoğu da masum bebek….

Yine tekrar edeceğim önceki yazılarımda da belirttiğim gibi yoksa Hamas'ın içindeki Mossad ajanları  bu işi başlatarak Büyük İsrail hedefi için Gazze'yi yutma planını mı devreye soktu?????

 Yoksa Gazze sahiline yakın yeraltı zenginliğine konmak için mi? Ama bu ihtimali zayıf buluyorum . Neden mi derseniz Yahudi'nin yeraltı zenginliğine ihtiyacı yok ki. Zaten dünya onlara çalışıyor.

&&&&&&&

Peki bu Gazze hadisesinin biz devlet ve fert olarak  neresindeyiz?  Devlet baba içte ve dışta bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yeterli mi tartışılır. Peki bütün dünyada bu İsrail denen devlete tepkilerin çığ gibi sürdüğü halde neden bu Siyonist İsrail geri adım atmıyor?

Neden İslam ülkeleri bu İsrail’ e net tavır alamıyor?

Neden İsrail' e habire gemilerle lojistik destek gidiyor Türk Limanlarından ve başka İslam ülkelerinden.( Basında çıkan haberler)

Neden İsrail' menşeli ürünler yarı fiyatına düşünce kapış kapış satılıyor. Vs vs.

 Ama ne olursa olsun Allah Teâlâ hazretleri bize sadece Gazze’de değil, nerede masum bir can katlediliyorsa onun hesabını  soracakta , biz ne cevap vereceğiz bilmiyorum.  Sadece aklıma Muhammed İkbal’in göz yaşı geliyor.

Başka daha ne yapabilirim diye çok düşünüyorum. İmanın en zayıf olanı buğzetmek kalıyor geriye.

Allah'ım nerede bir masum insan varsa onu korusun . Nerede bir zalimde varsa onu da kahrı perişan etsin. Amin.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:14
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:24
Yatsı 20:55