banner333

banner309

13.10.2016, 08:52

ŞEHİR TRAFİĞİNDE TEMCİT PİLAVI

Temcit pilavını duymayan yoktur. “Temcit” sözcüğü sözlüklerde “aynı şeyin tekrar tekrar gündeme getirilmesi durumu” olarak tanımlanıyor.
Şehir trafiğinde sorumluluk öncelikli olarak Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi uhdesinde olmakla beraber uygulamada birinci derecede sorumlu makam başkanlığını Valinin yaptığı “İl Trafik Komisyonu” olsa gerek.
Fuadiye Çarşısından başlayarak Latifli Köprüsünde son bulan kulvarda araçların sağlı sollu park etmesi kimi dükkan sahiplerinin ürünlerini kaldırım üzerinde teşhir etmesi, hatta kamyonların bile yük indiriyorum savsatası altında gün boyu Atatürk caddesinde park halinde konuşlandırılmış olması hangi şehircilik kuralı ile izah edilebilir.
Çare olarak geçtiğimiz yıllarda parkomat uygulaması başlatıldı. Yüklenici hemşehrimiz Fazıl Ceylan çalıştıracak eleman bulamadı. Vazgeçilen uygulama birkaç ay sonra tekrar başlatıldı, o da başarılı olamayınca ondanda vazgeçildi. Ana arter sağlı sollu araçlarla kapatıldı.
Bu kez yeniden parkomat uygulaması devreye sokuldu. Bu uygulama ister istemez “Temcit Pilavı” çağrışımını yaptırdı. Bilmem haksız mıyım?
Bir haber sitesi Belediye Zabıtasından sitayişle söz ederek kaldırım işgalcilerine göz açtırmıyor ifadesini kullanmıştı. Trafikten sorumlu görevli polislerden bu keşmekeşliğe dur demesini bekliyoruz.
Bunun için gerek ve yeter şart kimi kendini bilmez densizlerin zabıta ve polisin yaptığı uygulamalara ayak bağı olmamaları gerekir.
Bu kent, marka kent olmak istiyorsa olmazsa olmazların bir şartı da trafik sorununun çözülmüş olması da yatıyor diye düşünmekteyim.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59