banner333

banner309

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Covid-19 Takip Merkezi Kuruldu

Covid-19 Hastalığını ağır geçiren hastaların takibi için Gümüşhane Devlet Hastanesi bünyesinde “ Covid-19 Takip Merkezi Kuruldu.”

Sağlık 26.12.2021, 14:09
Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Covid-19 Takip Merkezi Kuruldu
banner400

Vatandaşların Covid-19 takip merkezinden ne şekilde bir sağlık hizmeti alacağı hakkında, takip merkezi doktoru aile hekimliği uzmanı Dr. Büşra Nur Sualp açıklamalarda bulundu.

Dr. Büşra Nur Sualp” Covid-19 salgınının ortaya çıkmasından bir süre sonra Sağlık Bakanlığımız belirlediği pilot illerde "Covid-19 Takip Merkezleri" uygulamasını başlattı. Bu uygulamanın amacı: Covid-19 hastalığını ağır geçiren dolayısıyla hastanede servis ya da yoğun bakım yatışı almış hastaların taburculuklarından sonra mevcut durumunu belirleyip, hastalığa bağlı komplikasyonları en az 2 yıl süre ile standart ve multidisipliner şekilde takip ederek, gerekli durumlarda erken dönem müdahalesini yapmaktır.” Diyen Dr. Sualp,” Sadece pilot illerde başlatılan bu uygulama yaklaşık 2 ay önce yaygınlaştırma çalışmaları ile tüm illerde uygulanmaya başladı. Gümüşhane Merkez'de Covid-19 Takip Merkezine doktor olarak ben, hemşire olarak ise Pınar Özdemir Yılmaz görevlendirildik.

Her hafta perşembe ve cuma günleri Covid-19 hastalığını ağır geçirmiş olan vatandaşlarımıza yönelik poliklinik hizmeti vermekteyiz. Sağlık Bakanlığımızı önerdiği gibi son 6 ay içerisinde hastaneden taburcu olmuş hastaları polikliniğe davet edeceğimiz tarihten bir gün önce arayıp bilgi verip sonraki gün için randevu oluşturuyoruz. Gelen hastaların mevcut durumları, şikayetleri, fiziki muayeneleri, bazı ölçümleri ve gerekirse laboratuvar tetkikleri ile değerlendiriliyor. lüzum halinde kendilerini ilgili branşlara sevk ediyoruz.

Hasta değerlendirmeleri Halk Sağlığı Yönetim Sisteminde tanımlanmış olan standart formlar ile yapılıyor. Bu değerlendirmelerin her hasta için ilk randevudan sonra birinci, üçüncü ve daha sonra her 6 ayda bir olmak üzere 2 yılda tamamlanması amaçlanmaktadır. Her hastaya ortalama 45 dakika zaman ayırıyor ve günde 6 hasta davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39