Burun Estetiğinde Kullanılan Teknikler Nelerdir?

Sağlık 06.04.2022, 17:07 11.04.2022, 17:25
Burun Estetiğinde Kullanılan Teknikler Nelerdir?

Rinoplasti ya da burun estetiği, burun kısmındaki şekil ya da işlev bozukluklarının giderilmesini amaçlayan bir estetik cerrahi uygulamasıdır. Özellikle burun kısmında işlev bozukluklarında burun estetiği zorunlu hale gelir. Bunun dışında ise burun estetiği kişinin isteğine bağlı olarak yapılır. Bu tür cerrahi uygulamalar; burun şekli, hastanın talepleri gibi ögelere göre yapılır.

Burun estetiğinin farklı türleri bulunmakta olup en çok tercih edilenleri aşağıdaki gibi sıralamak olanaklıdır:

  • Primer Rinoplasti: Burun şekliyle alakalı problemler giderilir.
  • Komplike Rinoplasti: Daha önce burun ameliyatı geçirmiş bireylerde uygulanır. İki ya da üçüncü kez burna müdahaleyi ifade eder.
  • Tipplasti: Sadece kıkırdaklara dokunarak yapılan burun estetiğidir. Bu uygulama ile burun ucu düzeltilir.

Belirtilen burun estetiği uygulamaları sık tercih edilenler arasındadır. Özellikle estetik amaçlı burun ameliyatının son zamanlarda sıklıkla kullanıldığını söylemek olanaklıdır. Peki burun ameliyatlarında kullanılan teknikler nelerdir?

Açık Burun Ameliyatı Nedir?

Açık burun ameliyatı, sıklıkla kullanılan bir yöntem olarak dikkat çeker. milanoklinik.com tarafından da kullanılan bu yöntem, Burun delikleri arasında küçük bir kesi yapılarak gerçekleştirilir. Kesi yapılmasının ardından burun derisi görünür olacak şekilde cerrahi müdahale gerçekleştirilir. Burundaki deformasyonu fazla olan kişilerde genellikle açık burun ameliyatı uygulanır.

Uygulama sırasında geniş bir görüş açısı sunan açık burun ameliyatından sonra morluk ve ödemler kapalı burun ameliyatına göre daha uzun bir sürede iyileşir.

Kapalı Burun Ameliyatı Nedir?

Burun estetiğinde tercih edilen yöntemlerden bir diğeri de kapalı burun estetiğidir. Bu yöntemde burun delikleri içerisine kesiler açılır. Bu nedenle burun ucunda herhangi bir kesik oluşmaz. Burun ve uçtaki sorunların giderilmesinde daha çok kapalı burun ameliyatı yöntemi kullanılır. Cerrahi görüş açısı bu yöntemde daha az olduğu için tekniği kullanacak doktorların alanında uzman olması bir hayli önemlidir.

Bunun yanı sıra uygulama sonrasında burundaki şişlik ve ödem, açık burun ameliyatına göre daha kısa sürede geçer. Öte yandan kesiler burun deliklerine açılmadığı için uygulama sonrasında herhangi bir dikiş izi de kalmaz. Fakat her burun estetiğinin bu yöntemle yapılamadığını belirtmekte fayda bulunmaktadır.

2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39