banner333

banner309

Bakan Koca, Anjiyo Talimatı Verdi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gümüşhane’ye Anjiyo Ünitesi Kurulması İçin Çalışmaları Başlattı

Sağlık 09.12.2022, 09:03 09.12.2022, 09:05
Bakan Koca, Anjiyo Talimatı Verdi
banner400

Gümüşkoza Gazetesi Sağlık Bakanlığının Gümüşhane Devlet Hastanesine Anjiyo Ünitesi kurulmasına onay verdiğini okuyucularına duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta AK Parti heyetinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmesinin ayrıntılarını gazetemizle paylaşan Gümüşhane Belediyesi Ercan Çimen, toplum sağlık merkezi yıkılması ve anjiyo ünitesinin kurulması noktasında yapılan çalışmalarda somut adımlar atıldığını söyledi.

Gümüşhane’de vatandaşların uzun yıllardır beklediği anjiyo ünitesinin kurulumu için müjdeli haber geldiğini okuyucularımızla duyurmuştuk. Özellikle kalp hastalıkları yaşayan insanlar için çile haline gelen yol sıkıntısının artık son bulması çok yakın. Gümüşkoza Gazetemizin edindiği bilgiye göre Gümüşhane Devlet Hastanesi tarafından anjiyo ünitesi kurulumu için yapılan talepler olumlu sonuç verdi.  Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahalesinde hayati önem taşıyan koroner anjiyografi ünitesinin olmayışı nedeniyle yılda bin dolayında hasta başka illere sevk ediliyor. Devlet hastanesi bünyesinde kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahale ve tedavi sürecinde hayati önem taşıyan Koroner Anjiyografi ünitesinin olmaması tedirginlik yaratıyordu. Kalp krizinin yanı sıra, kalp damarlarında tıkanıklık şüphesi olan yılda yaklaşık bin dolayında koroner anjiyografi gereksinimi olan hastanın Trabzon, Erzincan ve Erzurum’a sevk edildiği kentte vatandaşlar acil ihtiyaç olan ünitenin bir an önce hastanelerine kurulmasını gündeme getirmişti.  Gümüşkoza Gazetesinin edindiği bilgiye göre Gümüşhane Devlet Hastanesi tarafından anjiyo ünitesi kurulumu için edilen talepler olumlu sonuç verdi.  Gümüşhane Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığına anjiyo ünitesi kurulması için talepte bulundu. 

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca makamında ziyaret etti.

Konu hakkında Gümüşkoza gazetesinin sorularını cevaplayan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Anjiyo ünitesi ve toplum sağlığı merkezi konusunda şunları söyledi.

Başkan Çimen, “Anjiyo ünitesi konusunda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile geçtiğimiz hafta bir görüşmemiz oldu. Bakan Koca ekibine bölgesel olarak çalışmalar yapılması için talimat verdi. Gümüşhane toplum sağlığı konusunda ise Gümüşhane toplum sağlığı merkezi, belediyemize tahsis edilecek. Daha önce yarı tahsisini almıştık. Kalan yerinde tahsisini alacağız. Belediye olarak orayı yıkıp meydan yapacağız. Gümüşhane adına bakan beye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER: SİNAN UÇAR

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11