banner333

banner309

24.01.2024, 12:12

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Geçtiğimiz günlerde cuma hutbesinde Kulp ilçesinde camii hocası hutbeyi eksik okuyunca, Kaymakam bey müdahale etmiş ve imam hutbeye çıkarak okumadığı yeri tekrar okumuş….

 Namazdan sonra Kaymakam bey neden hutbeyi tam okumadın sorusuna  imamın verdiği cevap düşündürücü:

Efendim baskı altındayım’ demiş. 

Kaymakam beyde ’ Sen devlet memurusun. Sana gönderilen hutbeyi okumak zorundasın’ demiş. İmam efendi beni darp ettiler diye rapor almış. Kaymakam bey beni darp etti deseydim bana rapor vermezdiler gibi şeyler zırvalamış ve devleti  töhmet altında bırakmıştır…..

Yine yok babam korucu yok ağabeyim polis ben imamın yani ben iyi adamım. Eyyy onun için mi şehitlere rahmet okumadın. Ha……..

Daha önceki yazılarımda diyaneti eleştirmiştim. Hutbeleri yanlış ve eksik gönderiyorlar diye.  Oysa ki imamlarda işlerine gelen yerleri okuyormuş da haberimiz yokmuş…

Hele de hutbelerde milli bayramları ve Türk milleti kelimesini kullanmadıkları için çok  eleştirmiştim. Bu bir.

İkincisi demek ki hutbeyi bazen eksik okuyan imamlar varmış.

Üçüncüsü demek hutbelerde birileri hoşlanmaz diye Türk kelimesi özellikle kullanılmazmış.

Dördüncüsü Türkçe konuşuyoruz ama Türk diyemiyoruz. Bu da bilinçli bir milliyetsizleştirme politikasıdır bu da biline.

        Tekrar Kulp ilçesindeki olaya dönersek bir sendika başkanı   imamı destekleyen , kaymakamı eleştiren açıklama yapmış.  Sayın bakan  gerekeni yapsın diyor  vs vs.  Sayın başkan anlamadan dinlemeden kaymakamı suçluyorsun. Sana yakışmadı başkan bey. Devleti temsil ediyor o kaymakam. Cumhurbaşkanını temsil ediyor .  Kaymakam  şehitlere dua etmekten aciz bir şahsı uyarıyor . Hani sizin ve bizim için milli manevi değerlerimiz kırmızı çizgi ya.  Yoksa o kırmızı çizgiler Kulp’ta sizin için geçersiz mi sayın başkan?

Onu öyle diyeceğine oluştur bir heyet gönder incelesinler.  İki tarafı da dinle ona göre açıklama yap. 

O imam senin sendikanın  üyesi diye sahip çıkıyorsun öyle ya. Ya başka sendikadan olsaydı aynı tepkiyi gösterecek miydin?

Yoksa anlamadan hemen kaymakamı mı haklı bulacaktın?

Üç beş tane üye kazanacağım diye devlet ricalini rencide etmeyin sayın başkan. Sendika üyesi için gösterdiğiniz hassasiyeti lütfen toplu iş görüşmelerinde de gösterin.

 Sosyal medyanın iyi tarafı olayların çabuk yayılması.  Kötü tarafı da hemen karar verilmesi.   Oysaki hadiste size birisi bir haber getirdiği zaman onun doğruluğunu  araştırın  demiyor mu?

Olay araştırılsın, kim yanlış yaptıysa cezası verilsin.

Birileri sazan gibi anlamadan dinlemeden hemen açıklama yapmanın nelere mal olduğunu anlasın artık.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:14
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:24
Yatsı 20:55