banner333

banner309

26.08.2015, 09:09

NİÇİN KABUL ETMEDİNİZ?

       PKK’nın taleplerini, Habur’da, Çadır mahkemeleri kurarak, İmralı’da, Oslo’da ve Dolmabahçe’de Öcalan’ın 10 maddelik metni, okunarak kabul edilirken, hükümet kurmak için muhalefet partilerine giden Sayın Davutoğlu, neden koalisyon kurma teklifinde bulunmadı? Muhalefetin tekliflerini kabul etmedi. Vatandaşlarınız merak ediyor ve soruyor.. Muhalefetin öne sürdüğü maddeler, PKK’nın sunduğu ve kabul ettiğiniz maddelerden daha mı ağırdı?

             ***

      Bölücü başı Öcalan’ın 10 maddelik hazırladığı, Kandil’in onayladığı metni, hükümet adına başbakan yardımcısı, Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile PKK’nın uzantısı HDP heyetinin Dolmabahçe’de, canlı yayında milletin gözünün içine baka baka bu 10 madde okunarak kabul edilirken, Çözüm süreci” adı altında bölücülerin taleplerini kabul edilip müzakereler yapılırken,, MHP’nin koalisyon için sunduğu 4 maddeyi hiçbir gerekçe göstermeden, Sayın Davutoğlu neden reddetmiştir? Bu maddelerin neresi beğenilmedi?  Bu maddeler, MHP’nin değil, ülkenin geleceğini ilgilendiren maddelerdir. Şimdi bu maddeleri tek tek ele alalım.

              ***

     MHP’nin Koalisyon İçin Sunduğu 4 Madde.

 Birinci Maddesi;“Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmemesi.”

      Türkiye Devleti, Ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.  Bayrağı, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı, İstiklal Marşıdır. Başkenti Ankara’dır. Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına dayalı sosyal bir hukuk devletidir.

      Anayasanın ilk 4 maddesi AKP’yi neden rahatsız ediyor?  Ülkenin bölünmez bütünlüğü mü? İstiklal Marşı mı? Al yıldızlı al bayrağımız mı? Bu maddelerin değiştirilmesi demek ülkenin bölünmesini kabul etmek değilse nedir? Neden değiştirmek istiyorsunuz? Yüreğiniz yetiyorsa çıkın neden değiştirmek istediğinizi halka açıklayın.

                     **

     İkincisi Maddesi; “ Çözüm süreci” denilen sürecin kaldırılmasıdır” .

       Bu “çözüm süreci” denilen süreçte, Sayın Davutoğlu, “PKK silahlandı ve büyüdü” demedi mi? Ak-partinin yanlış politikaları yüzünden yeniden hortlayarak ülkeyi kan gölüne döndürmedi mi?  Analar ağlamadı mı?

     Sayın Cumhurbaşkanı, “çözüm süreci bitmiştir” demedi mi? dedi. Ak Partide “Çözüm süreci” bitti dediğine göre, neden muhalefetin sunduğu bu maddeyi kabul etmediler? Seçimden sonra yeniden “Buzdolabından mı çıkaracaklar?

          ***

     Üçüncü madde; “Ülkemizde yapılan yolsuzlukların araştırılması ve soruşturulması.”

    Şeffaflıktan bahseden Sayın Davutoğlu ve ekibi, yolsuzlukların ve rüşvetin araştırılmasını neden istemiyor desiniz. Yolsuzlukların araştırılmasından neden korkuyorlar.? Çıksın açıklasınlar.

         ***

    Dördüncü Madde; “Cumhurbaşkanının Anayasal sınırlar içinde kalması ve hükümetin iç işlerine karışmaması.”  Elinizi vicdanınıza koyun ve kendinize sorun bakalım, iki başlı iktidar olur mu?

       

       MHP’nin koalisyon için sunduğu, bu 4 madde milletin ve devletin geleceğini ilgilendiren maddelerdir. Hükümetin kurulmamasının tek sebebi bu ilkeler olamayacağına göre, milli iradenin yok sayılması ve bir takım kişisel hesapların yapılmasıdır.

      Terör örgütün başı Öcalan’ın, 10 maddelik talebini kabul eden AKP, hangi gerekçe ile bu maddeleri kabul etmiyor? Bu maddelerin neresi bunları rahatsız ediyor?

 

   Cumhurbaşkanının “İntihar olur” açıklaması üzerine, AKP ve CHP koalisyonu kurulmamıştır. PKK’nın taleplerini kabul eden AKP, Muhalefetin taleplerini niçin kabul etmediğini açıklamalıdır.

 

 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 10 Mayıs 2024
İmsak 03:21
Güneş 05:04
Öğle 12:24
İkindi 16:17
Akşam 19:34
Yatsı 21:09