banner333

banner309

08.12.2021, 10:53

MADE İN TÜRKİYE

Bundan yıllar önce Habeşistan devleti, adının manasının anlamsız olduğunu ileri sürerek BM'lere müracaat ederek Etiyopya olarak değiştirmiştir. (Anlamı melez) Yazışmalarda Etiyopya yerine Habeşistan  olan yazılara cevap vermemiştir. Bunda ısrarlı olmaları sonucu kendilerini dünyaya kabul ettirmişlerdir.
Bizim ülkemizin adı  Türkiye ve anlamlı.  Türke ait , Türklerin yaşadığı yer anlamına gelir.
Peki TÜRKİYE varken bu Turkey nereden çıktı?
Hindi anlamına gelir. Hatta culluk diye bir kuşla hindi karıştırılır bile.
Aslında bizim ne hindiye nede culluğa benzer bir tarafımız yok. Lakin yurtdışı kaynaklı bilgilerde Türkiye demek zorlarına gittiği için mi bilinmez Turkey, Türkei gibi kelimeleri kullanmışlar güzelim TÜRKİYE yerine.
15 yıl önce 5. sınıfa giden öğrencilerime bu konudan bahsetmiştim. Hatta cumhurbaşkanlığına mektup bile yazabileceklerini de söylemiştim.
Simdi bu isteğimizi sayın cumhurbaşkanımız bir genelge yayınlayarak Made in Turkey yerine Made in TÜRKİYE ifadelerinin kullanılmasını resmiyete döktürmüştür. Ayrıca haberleşme ve yazışmalarda da Turkey yerine TÜRKİYE kelimesinin kullanılmasınada azami ölçülerde dikkat edilmesi gerektiğinide ifade etmiştir.
Türk Hava Yolları 'da bence bu durumda Turkish Airlines ifadelerini kullanmaktan vazgeçmelidir. Eğer marka olacaksak TÜRKÇE kelimelerle olmalıyız.
Turkey kelimesi yerine TÜRKİYE kelimesinin kullanılması bir devrim niteliğindedir aslında.
Yazılı ve görüntülü basında ne hikmetse bu konu üzerinde pek durulmadı.
Oysaki Türk milleti ve devleti için bu çok önemli bir adımdır. Yıllarca bize hindi gözüyle bakanlara iyi bir cevaptır.
Onlardan gelen yazılarda Turkey kelimesi varsa iade edip biz artık Turkey kelimesini kabul etmiyoruz. Bunun yerine  TÜRKİYE  kelimesi olacak şekilde değiştirin diye geri göndermeliyiz.
Bu işi sıkı tutmalıyız. Adam zamanla düzelir diye oluruna bırakırsak , elin gâvuru yine bildiğini okur. Ve bize culluk demeye devam ederler.

Selam ve dua ile.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48