banner333

banner309

GÜBDER Gümüş Gelişim Akademisi Lütfü Doğan’ı Konuk Etti.

Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER), Diyanet İşleri eski Başkanlarından, Gümüşhane 20.-21 dönem milletvekillerinden değerli hemşerimiz Sn.Lütfi DOĞAN’ı Dernek binasında konuk etti.

Dernek 28.12.2015, 13:15 28.12.2015, 13:17
GÜBDER Gümüş Gelişim Akademisi Lütfü Doğan’ı Konuk Etti.
banner400

GÜBDER’in alt komisyon hizmetlerinden Gümüş Gelişim Akademisi’nin faaliyetleri içerisinde alanında duayen isimleri misafir ettiği hafta sonu etkinliklerinde akademinin kapanış döneminde bu hafta sonu Sn.Lütfi DOĞAN, GGA’ya konuk oldu. GGA Öğrencilerinin yanı sıra, Sayıştay Üyesi Ahmet AKÇAY, N.Kemal NALÇACI, Adnan YILMAZ, Yusuf ÖZGÜN, Metin AYVAZOĞLU, Selahattin KURT, Aşkın TOYGUN, söyleşiye katılanlar arasındaydı.

Türkiye siyasi tarihinde geniş bir dönem içerisinde bir çok olaya şahitlikte bulunmuş olan Sn.Lütfi DOĞAN, geniş bir yelpaze içerisinde dinleyicilerin şimdiye kadar belki de hiç duymadıkları konular ve olaylar hakkında hatıralarını paylaştı. GGA öğrencileri ve dinleyicileri de bu tarihi ana tanıklık ettiler.

Lütfi DOĞAN:

“Allah’a hamd olsun,selam salat Onun Rasulüne olsun.Onun yolundan giden Allah Dostlarından Allah razı olsun.

Bu gün burada olmaktan , Gümüşhanenin değerli öğrenci evlatları ve siz dinleyicilerle bir arada olmaktan son derece mutluyum.

Öncelikle Gümüşhane’den başlamak gerekir.Biz Gümüşhanemizi çok seviyoruz.Türkiye’de 81 il var ama İstanbul’u bir yana koyarsak Gümüşhane bu iller arasında bir incidir.Bu inciliği yapan sebepler başında hiç şüphesiz  ki Ahmet Ziyauddin Hazretleridir.Bir beldeyi , bir yeri şerefli kılan, mübarek yapan orada yaşayan insanlardır.O insanların katmış olduğu değerdir.Bu manada Gümüşhaneli olmak bizim için ayrı bir onur ve gururdur.

Türk Siyasi hayatı içerisinde Cumhur Reisi olarak Fahri KORUTÜRK ile de Turgut ÖZAL ile de bir çok yurt dışı seyahatlerimiz oldu.Ortak sonuç olarak şunu gördüm ki Türkiye’nin İslam dünyasında ayrı bir yeri var hatta bir numarada da diyebiliriz.İslam dünyasındaki Müslüman devletler, Türkiye’yi ayrı bir yerde görüyor ve görevini hatırlatıyor.Türkiye omuzlarına düşen bu görevi tarih içerisinde ceddimizin başardığı gibi İnşaAllah başaracaktır.

Sizlerle bir arada olmaktan son derece memnun oldum, Başta Erol Bey olmak üzere sebep olanlardan Allah razı olsun.” Dedi.

GÜBDER Başkanı Erol TEKÇE:

“Muhterem Lütfi DOĞAN Hocamıza  ilerleyen bu yaşına rağmen, gençliğe verdiği öneme binaen  bu gün bizlerle beraber bir dava adamı örneği sergiledi.

Muhterem hocamız  ülkemiz ve dünyanın  son yarım asrına  hatırı sayılır izler bırakmış müstesna bir şahsiyettir. Bizler dünya gözü ile onunla bir kez daha aynı ortamı paylaşmaktan gurur duyduk, mutlu olduk.Bugün istedikki gençlerimizde  onunla birlikte olma bahtiyarlığına ersinler.Bizim gençliğimizde  tari,he mal olmuşi mesela üstad Necip Fazıl KISAKÜREK gibi bir çok isimle bir vesile olsaydıda yüz yüze  bir sohbet edebilseydik. Diye hep keşkelerimiz olmuştur.Eminim bu gün ki beraberliğimizle  gençlerimizin  ileriki yaşlardaki bir keşkesine  mani olmuş olduk.

Siyaset ve devlet adamı kimliğiyle  Gümüşhane tarihinde müstesna  bir yeri olan eski bakanımız Sn.M.Oltan SUNGURLU’nun   düzenlemiş olduğu “Çanakkale Ruhu ve Gümüşhaneli Şehitler”  başlıklı panelde  Lütfi Hocamızı takdimi dün gibi aklımda.Şöyle takdim etmişti siyasi rakibini: Şimdide sizlere asrımızın büyük alimlerinden  Gümüşhanemizi TBMM’de  beraber temsil etme bahtiyarlığında  bulunduğum Lütfi DOĞAN Hocamızı takdim ediyorum. Diyerek katılımcılara, hem hocamızın hemde  kendisinin kıymeti  harbiyesi hakkında  bir fikir veriyor ve  aynı zamanda da  siyasi münasebetler  açısından tarihe  geçecek ibretlik bir vesika oluşturuyordu.

Evet son olarak, kıymetli hocamıza buralara kadar gelip bizlerle beraber olduğu için  şükranlarımızı arz ediyoruz.Allah ondan ve sizden razı olsun “ dedi.


Söyleşi,Lütfi DOĞAN’ın “Sünnetin Işığında İslam Ahlakının Esasları” isimli eserinin GÜBDER Tarafından dinleyicilere dağıtılması,imzalanmasının ardından hatıra Aile Fotoğrafı ile son buldu.

Haber Kaynağı: Ekrem YILDIZ-Ankara

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54