banner333

banner309

Gümüşhaneli Dağcılar Kürtün'de Şelale Keşfine Çıktı

GÜDAK üyesi sporcular, Kürtün ilçesinde bulunan Yel Değirmeni ve Karaağaç Şelalelerine kalabalık bir grupla yürüyüş düzenledi.

Kürtün 30.04.2014, 11:05 30.04.2014, 11:06
Gümüşhaneli Dağcılar Kürtün'de Şelale Keşfine Çıktı
banner400

 Merkez, Kelkit ve Kürtün ilçelerinden toplam 34 sporcunun katıldığı yürüyüş, ilçeye bağlı Taşlıca köyünün Çatalkaya mahallesinden başladı.


Araçlarla mahalleye ulaşan sporcular mahalle aralarından ve fındık bahçelerinden geçiş yaparak ilk olarak Deregözü Mahallesinde mola verdi. Burada mahalle sakinlerinden gelen çay teklifini geri çevirmeyen sporcular daha sonra Yel Değirmeni ve Karaağaç Şelalelerine ulaştı.

Güneşli bir havada gerçekleşen yürüyüşte bölge coğrafyasının cömertçe kendini sergilediğini kaydeden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, halen aktif olan su değirmelerinde de inceleme fırsatı buldukları yürüyüşün toplam 15 kilometre olduğunu söyledi.

Kürtün'ün güzelliklerinin her zaman gizemini koruduğunu belirten Akbulut, GÜDAK olarak zaman zaman buraya gerçekleştirdikleri yürüyüşleri bunları günyüzüne çıkarmak, kamuoyunun dikkatini bu bölgelere çekmek istediklerini belirterek, yürüyüşe gösterilen ilginin de bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Ard arda iki şelalenin bulunduğu bölgenin çok eski tarihlerden beri bilindiğini ifade eden Akbulut, uzun şelalenin Yel Değirmeni, kısa şelalenin ise Karaağaç Şelalesi olarak adlandırıldığını belirterek, kendilerine rehberlik eden köy sakinlerinin yöreyle ilgili sporcuları bilgilendirdiğini belirtti.

Yürüyüşe 34 kişi gibi üst düzey bir katılımın gerçekleşmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Akbulut, yaklaşık 6 saat süren yürüyüşün yine Çatalkaya mevkiinde son bulduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11