banner333

banner309

Geleneksel Güvende Yayla Şenlikleri Yapıldı

Kürtün ilçemiz sınırlarında yer alan ve adını bu toprakları bizlere yurt edinen Ahmet YESEVİ dervişlerinden Anadolu ereni Güvenç ABDAL’dan alan Güvende Yaylasında, binlerce vatandaşımız düzenlenen yayla şenliğinde buluştu.

Kürtün 29.07.2019, 09:30
Geleneksel Güvende Yayla Şenlikleri Yapıldı
banner400

Yöresel halk pazarının da kurulduğu şenlik her zaman olduğu gibi aziz şehitlerimiz için Kur’an okunarak ve dua edilerek başladı. Protokol konuşmalarının ardından vatandaşlarımız Karadenizli sanatçıların söylediği parçalar ve kemençe eşliğinde horon oynadı.

Gümüşhane Valisi Kamuran TAŞBİLEK, şenlikte yaptığı konuşmada,” Milletimizin birliği ve devletimizin dirliği uğruna büyük mücadele veren kahraman güvenlik güçlerimizi selamlıyorum. Milli birliğimiz ve güvenliğimiz için büyük mücadele veriliyor. Bu mücadele içinde bulunan güvenlik güçlerimizin Allah yardımcısı olsun. Bu şenlikler bizim birliğimizin, beraberliğimizin pekiştiği günlerdir. Birliğimizin, beraberliğimizin güçlenerek devam etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle topraklarımızı bize yurt edinen, Ahmet YESEVİ dervişlerinden Güvenç ABDAL’a da rahmet, minnet ve şükranlarımı iletiyorum." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58