banner333

banner309

Bölgede çatışmalar devam ediyor

Kürtün ilçesi kırsalında önceki gün 2 teröristi öldüren güvenlik güçleri, 4 kişi oldukları tespit edilen teröristlerle sıcak temas sağladı.

Kürtün 17.07.2018, 23:40
Bölgede çatışmalar devam ediyor
banner400

Önceki gün gerçekleşen ve 6 kişi olduğu belirlenen teröristlerden 4’ünün kaçış güzergahlarının tamamını çember altına alan güvenlik güçleri akşam saatlerinde Elceğiz köyü kırsalında aldığı görüntünün ardından ‘Kobra’ diye tabir edilen zırhlı araçtan açılan ilk ateş sonrası bölücü terör örgütü üyelerinin arazi üzerinde kaçıştıkları, aralarında yaralılar olabileceği öğrenildi. 

Temasın sağlandığı bölgeye çok sayıda asker ve polis özel hareket timleri sevk edilirken İnsansız Hava Araçları da (İHA) havalandırılarak arama tarama faaliyetine katıldığı öğrenildi.

PKK’lı terörist grubun bölgede kalan son 4 kişilik ekip olduğu belirlenirken teröristler bölgeden çıkış yapmak için her yolu denediği ifade edildi. 

Gümüşhane’de önceki gün gerçekleştirilen operasyonda İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi’nde 4 milyon lira ödül ile Kırmızı Kategori’de bulunan PKK’lı terörist, ‘Cudi Zaza’ kod adlı ‘Zeynel’ telsiz kodlu Mehmet Yakışır ile ’Rodi’ kod adlı Levent Dayan etkisiz hale getirildiği operasyondan kaçan terörist grubun yakalanması için bölgeyi çembere alan güvenlik güçlerinin, PKK’lı teröristlere ’teslim olun’ çağrısında bulunduğu ancak grubun bu çağrılara ateşle karşılık verdiği öğrenildi. 4 kişi olduğu belirlenen grupta, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi Kırmızı Kategori’de 4 milyon lira ödülle aranan ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner’in de yer aldığı iddia edildi.

Yorumlar (1)
Oguz 6 yıl önce
Hepsi ölecek
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45