banner333

banner309

Yurt Seferberliği

Projesi yapılan 250 kişilik yurdun temelinin Nisan ayında temelinin atılması planlanıyor.

Köse 03.01.2013, 11:30
Yurt Seferberliği
banner400

 Gümüşhane’nin Köse ilçesi Kaymakamı Arif Karaman ve Belediye Başkanı Şerif Aygün, ilçeye bir yükseköğrenim yurdu kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında İstanbul’da bir dizi temaslarda bulundu.

Köse ilçesinde bulunan İrfan Can Köse Meslek Yüksek Okuluna yurt kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmaları İstanbul’daki hemşehrileri ile paylaşmak ve onlardan da destek almak üzere İstanbul’a giden heyet Köse Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Şerif Aygün, Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Bahri Bayram, Kösenin Sesi Gazetesi sahibi Veysal Cebel, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı İzzet Karaca’dan oluştu.

Heyet İstanbul’da ilk olarak Köse Dernek Başkanı Mustafa Akgül ve Yurt Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Mustafa Can’ın dernek binasında düzenlediği toplantıya katıldı.

Olumlu gecen toplantıda tüm Köseliler destek verme taahhüdünde bulunurken, yapılan ziyarette yapım işine ciddi oranda katkı sağlayacağını taahhüt eden İşadamı Atilla Kesler, derneğin fesh edilerek KÖSEV Vakfı etrafında toplanılmasının daha faydalı olacağı tavsiyesinde bulundu.

Köse Kaymakamı Arif Karaman, “Köse ilçemizde yapılması planlanan yurt binası için istişareler yapmak üzere İstanbul’da Köseli hemşerilerimizle bir araya geldik. Bu vesile ile İstanbul’da yaşayan Köseli işadamlarımız ve hemşerilerimizle tanışmış olduk. Biz Kaymakamlık olarak yapılacak olan yurda elimizden geldiği kadarıyla destek vereceğiz. Bu tür hizmetlere tüm hemşerilerimizin destek sağlamasını bekliyorum. Öğrencilerimizin Köse’de barınma sorununu ortadan kaldırmak bizler için çok önemli. Yurt binasını tamamladıktan sonra açılacak yeni bölümlerle öğrenci sayımız artacaktır. ” dedi.

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, “Yurt Binası Köse’de okumaya gelen öğrencilerimiz için çok önemli. Gelen her öğrenci bizim misafirimizdir. Misafirperverlik bizim geleneğimizde vardır. Yurt binasının yapılması şirin ilçemizin gelişimi içinde çok önemli” şeklinde konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi İrfan Can Köse Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Bahri Bayram ise yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimizi İlçemizde barındırmak bizlerin görevi. Ne kadar barınma yerimiz olursa o kadar çok öğrencimiz olur. Hemen hemen her il ve ilçede bu tür barınma sorunları vardır. Fakat yapılacak olan bu yurtlar sayesinde Köse’de sorun kalmayacaktır” dedi.

Köse Dernek Başkanı Mustafa Akgül, İstanbul’da heyetimizi ağırlamaktan son derece mutlu olduk. İlçemiz için çakılan her çividen mutluluk duyuyoruz. Bu tür toplanrtılarda bizde elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Yurt konusundada dernek olarak üzerimize ne düşerse onu yapmaya hazırız” dedi.

Projesi yapılan 250 kişilik yurt için Nisan ayında temel atılabileceğini belirten dernek başkanı Mustafa Can, tüm hemşehrilerini bu güzel hizmete destek vermeye davet etti.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46