banner333

banner309

Köse İlçesinde Yapılacak Öğrenci Yurdunun Temeli Törenle Atıldı

Köse ilçesinde yapılacak olan Özel Eğitim Kurumları Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu’nun temeli törenle atıldı.

Köse 23.09.2013, 10:51
Köse İlçesinde Yapılacak Öğrenci  Yurdunun Temeli Törenle Atıldı
banner400
 İlçe çıkışında yaptırılacak olan yurdun temel atma törenine AK Parti GümüşhaneMilletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.


Üstün, törende yaptığı konuşmada, devlet ve millet olarak öğrencilerin sıcak yuvaya kavuşturma çabası içerisinde olduğunu belirterek, "Köyde yaşayan bir ailenin, şehirde eğitim almasının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Çocuklarımız bu yurtta, sıcak bir yuva bulmanın gönül rahatlığı içerisinde eğitimlerini sürdüreceklerdir. Hangi köyümüzde hangi cevherin bulunduğunu bilmiyoruz. Yurdumuz gelecek yıl tamamlanacak ve köydeki ailelerimizin o cevher çocukları bu yurtta kalmanın gönül rahatlığını yaşayacak" dedi.

Canlı ise gelecek yıl hizmete girecek yurdun Köse ilçesinin sosyal ve ekonomik hayatına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Aygün de yurt binasının yapılacağı arsanın hayırsever Zara Taşdemir ve belediyenin katkılarıyla Özel Eğitim Kurumları'na tahsis edildiğini kaydetti.

Konuşmalar sonrası dualar eşliğinde kurban kesilerek, 144 öğrenci kapasiteli ve altı katlı olacak yurdun temeli atıldı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39