banner333

banner309

30.01.2021, 19:59

Kıblemize Yapılan Hadsiz Saldırıyı Kınıyorum

Gümüşhane Diyanet-Sen Başkanı Mürsel GERGİN Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesini sert bir dille eleştirerek “Müslümanların ortak kutsal değeri, mukaddes Kabemize yapılan bu hadsiz saldırıyı şiddetle kınıyorum.” dedi.

Gergin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların kutsal mekanı, kıblemiz Kabe’ye yapılan hadsiz, fütursuz saldırıyı şiddetle kınıyorum. Müslümanların kutsal değerlerine yapılan bu saldırı dini inançlar üzerinden yapılan açık bir provokatif eylemdir. Sorumlular derhal bulunarak yargı önünde hesap vermelidir.” ifadelerine yer verdi.

Kimsenin toplumsal barışı bozmaya, inanç özgürlüğünü hedef almaya ve kutsallarımıza saldırmaya hakkı olmadığını belirten Gergin “Bu bir düşünce özgürlüğü değil açıkça provokasyondur. Hem de çok çirkin bir provokasyon. Bu provokasyonlar ile milletin sinir uçlarına dokunarak `kaos` peşinde koşanlar, ülkeye en büyük ihaneti yapmaktadırlar. Bu ihanetler karşısında susmayan diyanet camiası bundan sonra da sessiz kalmayacaktır.`` diye konuştu.

Dini değerlerimizle fütursuzca dalga geçilmesine bu toplumun izin vermeyeceğini belirten Gergin “Dünya ve ülke olarak korona virüs nedeniyle zor günler yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğe birbirimize destek olmaya daha çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde bu ayrıştırıcı, provokatif tavır, ülkesini, halkını seven insanların takınacağı bir tavır değildir. Bu düpedüz hadsizliktir ve haddini bilmeyenlere bu halk gayet güzel haddini bildirecektir.” dedi.

Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün soruşturma başlatmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Gergin “Diyanet-Sen  olarak bizler de konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Sorumluların biran önce adalet önünde hesap vermesini ve tüm Müslümanlardan özür dilemesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59