banner333

banner309

Kelkit'te Büyük Bir Çevre Projesi Daha İhale Ediliyor !

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi 29 Ağustos günü ihale ediliyor.

Kelkit 23.08.2013, 17:48
Kelkit'te Büyük Bir Çevre Projesi Daha İhale Ediliyor !
banner400
 Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi 29 Ağustos günü ihale ediliyor.

Belediye Başkanı 
Muammer Duran, 29 Ağustos 2013 Perşembe Günü İller Bankası A.Ş Genel Müdürlüğünde Kelkit Atık Su Arıtma Tesisinin ihale edileceğini belirterek, daha yaşanabilir bir Kelkit için uğraşlarının devam ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Mahallesi sazlar mevkiinde Milli Emlak Genel Müdürlüğünce tahsis edilen 58 bin metrekarelik alanın 15 bin metrekarelik kısmının Atık Su Arıtma Tesisine tahsis edildiğini hatırlatan Duran, 
Kelkit ilçe merkezi, Ünlüpınar Beldesi, Özen ve Köycük köylerinde DSİ tarafından dere ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “İlçemizin en büyük sorunlarımızdan birinin çözümü için sona yaklaşıldı. Uzun bir süredir takip ettiğimiz Bu tesisimiz sayesinde Kanalizasyon sularını arıtıp temiz bir şekilde Kelkit Çayı'na bırakacağız. Daha yaşanabilir birKelkit için uğraşlarımız devam ediyor. İlçemiz için hayati önem taşıyan bizlere hayat vermesi gereken aşımızı üreten arazilerimize, atık suların karışmasından dolayı zarar veren Kelkit çayı bu Projenin gerçekleşmesinden sonra temiz bir şekilde doğaya ve insanımıza hizmet verecektir. Atık Su Arıtma Tesisi Projesi %50 SUKAP hibe destekli olacaktır. Bu imkânı bizlere sağlayan Başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Kalkınma ve Çevre ve Şehircilik Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, İller Bankası Genel Müdürümüz ve çalışanlarına KelkitHalkı adına Şükranlarımı sunarım. Tüm halkımıza hayırlı olsun.” dedi.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39