banner333

banner309

Kelkit'te 82 İl 82 Sahabe Konulu Konferans Düzenlendi

Program 03 Şubat Pazar Günü Kelkit Belediyesi Kültür Salonunda yapıldı.

Kelkit 06.02.2013, 08:56
 Kelkit'te 82 İl 82 Sahabe Konulu Konferans Düzenlendi
banner400

 Programa Belediye Başkan vekili Erol Nas, Ak Parti İl Genel Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İlçe Müftümüz Abdullah Kır, Siyer Araştırmaları Vakfı kurucusu ve gecenin konuşmacısı Muhammed Emin Yıldırım, İlçe daire amirleri Dernek Yöneticileri çok sayıda bay ve bayan dinleyiciler katıldı.

Kelkit'te eğitim ve kültür alanında birçok başarılı organizasyona imza atan  Anka Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği, 82 İl, 82 Sahabe’ programının Gümüşhane ayağına Kelkit ev sahipliği yaparken, salonun tamamen dolması ve arka taraflarda çok sayıda kişinin programı saatlerce ayakta izlemesi dikkat çekti. 

Program, Emin Aydın’ın Kur’an-ı Kerim’in Al-i İmran Suresi’nin 144 - 148. Aletleri’ni tilaveti ile başladı. Ardından ‘82 İl, 82 Sahabe’ adlı programın tanıtımını içeren Sine vizyon gösterisi katılımcılara izletildi.

Sine vizyon gösterisinin ardından Kelkit Anka Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kunt, selamlama konuşması yaptı. Başkan Kunt konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum, Bu gün Allah için ne yaptığımızı sorgulamak ve sorumluk duygusuyla hareket etmek düsturumuz olacaktır. Allah gecenizi hayırlı etsin. Tüm üyelerimizi tebrik ediyorum. Sözü Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhterem hocam Sayın Muhammed Emin YILDIRIM beyefendiye bırakıyor. Hayra kalın hayırla kalın diyorum. Allaha emanet olunuz.”

            ‘82 İl, 82 Sahabe’ adlı programda her İl’de bir başka sahabenin hayatını anlatan Muhammed Emin Yıldırım, Kelkit programında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in Şairi Abdullah Bin Revaha (R.A) örnek hayatını anlattı.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren anlatımda huşu içerisinde dinlendi. Konuşmasının ardından Belediye Başkan Vekilimiz Erol Nas, İlçe Müftümüz Abdullah Kır ve Hemşehrilerimiz Muhammed Emin Yıldırım Hocayı tanımaktan dinlemekten çok mutlu olduklarını söylediler ve tebrik ettiler.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
ahmet 11 yıl önce
Anka Eğitim kültür ve yardımlaşma derneğine helal olsun. Muhteşem bir konferanstı. Salonda resmen izdiham oldu.Böylesi programların devamını bekliyoruz
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:08
Güneş 04:55
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:42
Yatsı 21:22